• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Гратен дофінуа
#

Гратен дофінуа

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 6

  • #
  • #

Подавати гарячим або остиглим!

Кулінарний творець прекрасних страв Едуард Насиров рекомендує: "Ця вільна варіація на тему відомої страви на мій скромний погляд найкраща з тих що я смакував. Ароматна і смачна – як в гарячому так і в охолодженому вигляді!"

1. Включити духовку нагріватися на 220 С при режимі верхній-нижній нагрів (традиційний режим). Картоплю вимити і очистити. Тонко нарізати картоплю на пластинки 2-3 мм.

 Включити духовку нагріватися на 220 С при режимі верхній-нижній нагрів (традиційний режим).

2. Форму змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізаний пластинками часник. Викласти шар картоплі, зверху промазати трохи вершками / сметаною, посолити і поперчити трохи.

Форму змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізаний пластинками часник. Викласти шар картоплі, зверху промазати трохи вершками / сметаною, посолити і поперчити трохи.

3. Викласти частину тертого сиру і присипати свіжим натертим мускатним горіхом. Зверху знову шар картоплі і повторити всю операцію.

Викласти частину тертого сиру і присипати свіжим натертим мускатним горіхом. Зверху знову шар картоплі і повторити всю операцію.

4. Викладати шар за шаром поки картопля не закінчиться, верхній шар закінчуємо залишками сиру. Влити молоко в форму.Викладати шар за шаром поки картопля не закінчиться, верхній шар закінчуємо залишками сиру. Влити молоко в форму.

5. Надіслати форму з майбутнім гратеном в духову шафу. Випікати при 200-220 С хвилин 50-60 (перші півгодини краще під кришкою або шаром фольги).

Надіслати форму з майбутнім гратеном в духову шафу. Випікати при 200-220 С хвилин 50-60 (перші півгодини краще під кришкою або шаром фольги).

6. Готовність перевіряти зубочисткою – картопля повинна бути м'якою. Десь через годину – коли картопля буде вже майже готова – збільшити температуру до максимуму (250-250С) і включити режим гриль – хвилин на 5-7 – поки не утвориться апетитна золота скоринка.

Готовність перевіряти зубочисткою – картопля повинна бути м'якою. Десь через годину – коли картопля буде вже майже готова – збільшити температуру до максимуму (250-250С) і включити режим гриль – хвилин на 5-7 – поки не утвориться апетитна золота скоринка.

Подавати гарячим або остиглим!

 Подавати гарячим або остиглим!

А зараз можна і про духовку Pyramida F 83 ETR black Rustico трохи поговорити. Незаперечним на мій погляд перевагою даної моделі є наявність 2 режимів гриля – більшою і меншою площею роботи – для економії електроенергії і забезпечення в залежності від розміру страви правильної скоринки. Наприклад якби я готував маленькі десерти я б використовував режим "Економічний гриль" а ось якщо готувати овочі гриль або як сьогодні запіканку можна використовувати "Повний гриль". На мій погляд дуже зручно і функціонально! Є ще режим "Гриль і конвекція" – якщо потрібно приготувати максимальну кількість продуктів. Про всіх творців подумали і потурбувалися)))

Запеканка как видите по фото вышла у меня хорошая. Корочка золотистая и к счастью не пересушенная! Идеальный гратен – результат который безусловно стоит небольших усилий и потраченного времени.

 Запіканка як бачите по фото вийшла у мене хороша. Скоринка золотиста і на щастя, не пересушена! Ідеальний гратен - результат який безумовно варто невеликих зусиль і витраченого часу.

Смачного!!!!


Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com

Едуард Насиров

Готує:

Едуард Насиров
#
Інгредієнти

• Картопля – 1-1,3 кг

• Молоко – 300 мл

• Жирні вершки – 150 мл

• Мускатний горіх – за смаком

• Сіль і перець – за смаком

• Великий зубчик часнику – 1 шт

• Вершкове масло – 20 г

• Тертий сир – 200 г

• Форма для запікання 30 см

Готуємо з Pyramida
Pyramida F 83 ETR black Rustico

Духова шафа

Pyramida F 83 ETR black Rustico

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Телятина, тушкована з овочами
    Приготовить
    Телятина, тушкована з овочами
  • Італійська паста з морепродуктами
    Приготовить
    Італійська паста з морепродуктами
  • Лазанья
    Приготовить
    Лазанья
  • Сочевично-томатний суп
    Приготовить
    Сочевично-томатний суп
  • Булочки з дріжджового тіста
    Приготовить
    Булочки з дріжджового тіста
  • Шоколадно-банановий крем
    Приготовить
    Шоколадно-банановий крем

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Повітряний пиріг з малиною
    Приготовить
    Повітряний пиріг з малиною

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Тарт Татен
    Приготовить
    Тарт Татен

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Кольорові гарбузові вареники
    Приготовить
    Кольорові гарбузові вареники
  • Гарбузово-карамельна панна котта
    Приготовить
    Гарбузово-карамельна панна котта
  • Перловочка зі шкварками
    Приготовить
    Перловочка зі шкварками

    Готовит: Сергій Калінін

  • Салат з овочів гриль
    Приготовить
    Салат з овочів гриль
  • Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня
    Приготовить
    Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня

    Готовит: Марина Ярославцева

  • Чорничні капкейкі
    Приготовить
    Чорничні капкейкі

    Готовит: Настя Попандопулос

  • Флан з шоколадним ганашем
    Приготовить
    Флан з шоколадним ганашем

    Готовит: Настя Попандопулос

  • Підкопчена курка з підсмаженим гарбузом і грибами
    Приготовить
    Підкопчена курка з підсмаженим гарбузом і грибами

    Готовит: Сергій Калінін

  • Шоколадний клафуті з ягодами
    Приготовить
    Шоколадний клафуті з ягодами

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Просте корисне печиво
    Приготовить
    Просте корисне печиво

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Пиріг-перевертиш з сіцілійськими апельсинами і лаймом
    Приготовить
    Пиріг-перевертиш з сіцілійськими апельсинами і лаймом

    Готовит: Юлія Кубрак

  • Картопля зі шпинатом у вершковому соусі
    Приготовить
    Картопля зі шпинатом у вершковому соусі

    Готовит: Едуард Насиров

  • Мчаді – котлетки з кукурудзяної муки
    Приготовить
    Мчаді – котлетки з кукурудзяної муки

    Готовит: Едуард Насиров

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.