• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Перловочка зі шкварками
#

Перловочка зі шкварками

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 8-10

  • #
  • #
Перловочка зі шкварками - Рецепт від Pyramida
  • #
  • #
Поділитися з друзями

З перловкою Сергій Калінін дружить останнім часом, і сьогодні він пропонує приготувати перлову кашу зі шкварками і цибулею в духовці Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Перловка корисна в усіх відношеннях і містить в собі масу корисних компонентів: вітаміни групи В, правильні вуглеводи, досить багато білків і цілий букет мінеральних речовин і мікроелементів. З огляду на ціну продукту, це один із чемпіонів за співвідношенням «ціна-якість». А ще ми будемо робити кашу в печі, що зручно, традиційно і смачно. Хоча, не так швидко як на плиті, але результат вас порадує.

1. Перловку висипаємо на лист рівним шаром, не сильно товстим. І не промивати! Інакше крупа вийде липкою. Більш того, дрібна зернова пил, яка утворюється на крупі природним чином, при такій обробці згорить. І сама крупа покриється найтоншим обсмаженою шаром, який потім додасть каші той самий, запашний аромат «з димком». Розігрійте духовку Pyramida F 84 EIX-P LUXE до 160 градусів і прожарюйте крупу близько 15 хвилин, періодично перемішуючи від країв до центру. З країв швидше пригорає.

Прожарюємо перловку в духовці Pyramida

Ми готуємо кашу в печі, ви не забули? Значить, потрібен посуд з вогнетривкою кришкою. Я взяв суцільнометалеву качатницю, в ній точно немає ніяких пластикових або гумових частин. А Ви добре перевірте свої кришки. І якщо не знайдете відповідної, зробіть імпровізовану кришку з фольги. Не так зручно і надійно, але, все одно вихід з положення.

2. Залийте крупу водою, киньте лавровий лист, часник, трохи посоліть, закрийте посуд кришкою і все! Нехай каша повільно тушкується при температурі 180 С. Нічого не перемішуйте, тільки зрідка дивіться за рівнем води. Як тільки вона зникне з поверхні (вірніше, вбереться в перловку), можна кришку знімати і доварювати поки вся вода не зникне з дна. Можна кашу вийняти, додати вершкового масла, досолити і поперчити, прибрати часник і лавровий лист, перемішати, прикрити назад кришкою і дати постояти хвилин 30. А ще краще, якщо накриє всю цю смакоту рушником. Нехай відпочиває :).

Сергій Калінін тестує духовку Pyramida

3. А що ж гарнір? А він теж є. Причому готувати ми його можемо на верхньому нагріванні, під грилем, який є в моделі Pyramida F 84 EIX-P LUXE. Правда, приготується сало з цибулею швидше каші, але можна так розрахувати що все буде готово приблизно одночасно. Коли знімете кришку з каші, можна ставити сало з цибулею під гриль.

4. Сало можна брати будь-яке, але, краще брати солоне з невеликими прожилками м'яса. Можна і бекон, і навіть сире, все одно все перетопиться, перемішається з цибулею і буде смачно. Шкварки не бувають несмачними :). Сало нарізати тонкими стрічками, цибулю посікти досить крупно (можна тільки зелену частину), додати рослинне масло і все перемішати. Застеліть деко фольгою, щоб потім менше мити, ставте деко на верхню позицію і смажте все поки не утворюються шкварки, а цибуля не стане пригорати. Не лякайтесь – саме обвугліла трохи цибуля додасть цій страві унікальний аромат. Це прийом часто використовується шефами (правда, з пореєм, він більш жорсткий) для отримання крихти з яскравим ароматом палаючого дерева. Упевнений, ви спробуєте повторити, і, впевнений, результат вас не розчарує.

Відгуки про техніку Pyramida від Сергія Калініна

5. А далі все просто і дуже смачно: викладаєте перловочку, зверху шкварки з цибулею, поливаєте все ще жиром і присипаєте рубаною петрушкою. Сказати що смачно – нічого не сказати. Ще й легко, недорого і красиво. Постувачам можна трохи почекати і вже потім відірватися по-повній. А от усім іншим – смачного!

Готуємо в духовці Pyramida


Автор: кулінарний оглядач Сергій Калінін
Джерело: icookonline.net/aj-nane-perlovochka-so-shkvarkami

Сергій Калінін

Готує:

Сергій Калінін
#
Інгредієнти

• Перловка – 500 г

• Сало солоне – 50 г

• Масло вершкове – 30 г

• Олія – 1 ст.л.

• Цибуля зелена – 2-3 шт

• Часник – 2 шт

• Лавровий лист – 1 шт

• Петрушка – 2 гілочки

• Вода – 700 мл

• Сіль, перець – за смаком

Готуємо з Pyramida
Pyramida F 84 EIX-P Luxe

Духова шафа

Pyramida F 84 EIX-P Luxe

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Сабле
    Приготовить
    Сабле

    Готовит: Сергій Калінін

  • Банановий торт з ананасами і попкорном
    Приготовить
    Банановий торт з ананасами і попкорном

    Готовит: Настя Попандопулос

  • Лимонний тарт
    Приготовить
    Лимонний тарт

    Готовит: Настя Попандопулос

  • Салат з запечених овочів
    Приготовить
    Салат з запечених овочів

    Готовит: Евеліна Попова

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.