Підкопчена курка з підсмаженим гарбузом і грибами
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 2
Сергій Калінін прославився як знавець тонкощів кулінарії. Він з легкістю зможе пояснити вам, чому виникають помилки в приготуванні будь-яких страв і як їх виправити. Цей досвід дав йому завдяки постійним експериментам на кухні і пошуків свого кращого страви. Він запропонував приготувати смачну страву: підкопчену курку з підсмаженою гарбузом і грибами на вручений поверхні Pyramida.
Для курки:
1. Корицю розламати, бадьян розчавити в ступці або ножем.
2. Рис промити водою, змішати з цукром і спеціями. Загорнути все в фольгу в два шари, як пакет, залишити невеликий отвір для виходу диму.
3. Викласти пакет з сумішшю для копчення в посуд з товстим дном або казанок з кришкою.
4. Поставити на вогонь і дочекатися, поки не почне йти дим.
5. Куряче філе надрізати на 0,5 см по 3 рази з кожного боку, викласти в посуд і прокоптить в диму 3-4 хвилини.
6. Після цього змастити філе маслом, приправити сіллю, перцем і сушеним орегано. Загорнути у фольгу і довести до готовності в духовці при 180 градусах 10-12 хвилин.
Для гарниру:
1. Гарбуз очистити і нарізати кубиками по 2 см.
2. Відварити на пару до напівготовності, близько 10 хвилин.
3. Цибулю нарізати півкільцями.
4. Печериці очистити від землі і помити. Скропити лимонним соком.
5. Розігріти дві сковороди з маслом. На одній обсмажити гарбуз, зрідка помішуючи, щоб не зіпсувати форму. Додати сіль і мелений чорний перець.
6. На другій сковороді обсмажити гриби. Через 2-3 хвилини додати цибулю і орегано. Все смажити до золотистого кольору приблизно 5 хвилин, щоб на дні сковороди залишався карамелізуватися шар.
7. Пересипати гриби до гарбуза (без цибулі).
8. Розігріти сковороду, в якій смажилися гриби, додати цукор, влити вино і упарити двічі. При цьому потрібно зскрібати карамель, що утворилася на дні сковороди.
9. Процідити соус в сотейник або невелику каструлю.
10. Додати вершкове масло, розмішати вінчиком і зняти з вогню.
11. Подавати м'ясо з грибами і гарбузом, зверху полити соусом і прикрасити кропом.
Автор: кулінарний експерт Сергій Калінін
• Куряча грудка – 2 шт
• Печериці – 300 г
• Гарбуз – 300 г
• Цибуля – 1 шт
• Вино біле сухе – 100 мл
• Масло рослинне – 50 мл
• Масло вершкове – 50 г
• Орегано (суш.) – 1 ч.л.
• Цукор – 1 ч. л.
• Сіль, перець чёрній мелений – за смаком
Суміш для копчення:
• Цукор – 2 ст.л.
• Чорний чай – 3 ст. л.
• Рис – 2 ст. л.
• Бадьян – 3 шт
• Корица – 1 паличка
-
6 ідей для пікніка
-
Спагеті з мідіями по-неаполітанські
-
Сочевиця по-ельзаськи
-
Смажений рис з яйцем по-шанхайськи
-
Дорада запечена в духовці
-
Каннелоні з соусом «Бешамель»
-
Телятина, тушкована з овочами
-
Голець, запечений з лимоном
-
Великодній куліч
-
Салат з овочів гриль