• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня
#

Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 2-3

  • #
  • #
Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня - Рецепт від Pyramida
  • #
  • #
Поділитися з друзями

Кулінарний блогер Марина Ярославцева, відома в кулінарних інтернет-колах, як rebro-a-dama, розкриває секрети приготування смачної страви на 8 березня. 

1. Беремо каструльку і ставимо її на плиту, на середній вогонь великий конфорки газової поверхні PFG 320 Black. Натираємо її зсередини часником, потім його викидаємо.

2. На 300 г сиру (це на двох-трьох чоловік) беремо 250 г білого вина, його можна розбавити вишневим соком, можна додати спеції, а можна взяти виноградний сік і не брати вино. Вино доводимо до кипіння.

 Фондю на газовій поверхні Pyramida3. Беремо сир. Це – головне, важливо, щоб він був дійсно гарним. Класично береться Емменталь і Грюєр, через відсутність останнього можна замінити Едемом, буде так само смачно! 

4. Натираємо на крупній тертці і змішуємо з 2 ст.л. крохмалю – обов'язково!

Фондю на газовій поверхні Pyramida5. Як почне закипати – повільно вводимо тертий сир, змішаний один з одним і з крохмалем. Помішуємо обережно, вісімкою. Без крохмалю все може розслоїтися, або якщо весь сир відразу бухнется – тільки поступово, рівномірно, по жменьці. І так – поки маса не загусне, не почне побульківать, до повного розчинення. Вона не повинна тягнутися – а густо стікати (а то швидко охолоне і буде в'язко тягнутися нескінченними сирними стрічками).

6. Заздалегідь готуємо закуски – на один укус ріжеться білий хліб (краще не сильно пористий) і підсушується в духовці до хрусткої скоринки. Можна взяти м'який, але він легко спадає з вилки і потім лови його в сирі, і ... ну не те це! Сухарики смачніше;) Так само ріжемо шинку, копчену грудинку і т.д. Але білий хліб все одно СМАЧНІШЕ! Смачно приготувати і овочі, так само – на один кус, але не змішувати в салат і не приправляти соусами – просто подати на блюді, їх можна не занурювати і просто так їсти.

7. Далі просто беруться довгі виделки, наколюють шматочки закуски і занрюють у булькаючу сирну смакоту і піднімаємо над чашею, крутимо, щоб суміш не капала, а намоталася на шматочок, і відправляємо до рота! І робимо так: "мммммммм !!!!!!!!!!!!!!!!!". ;) В принципі, ви можете обійтися звичайною виделкою. Смак від цього не змінюється.

Фондю на газовій поверхні Pyramida8. Тепер головне. Фондюшніца, щоб маса не загусла, що не остигала, підігрівається пальником. Якщо немає фондюшниці, тоді беремо горщики, наливаємо по 50 мл води і ставимо в мікрохвильовку хвилин на 10. Ставимо, а вже ПОТІМ починаємо варити фондю. Поки воно в процесі приготування, горщики дуже сильно нагріваються і потім, коли ми наллємо туди сирну масу, довго тримають тепло.

Фондю на газовій поверхні Pyramida

Марина Ярославцева

Готує:

Марина Ярославцева
#
Інгредієнти

• Сир (підійде Емменталь і Грюєр або Едем) – 300 г

• Біле вино – 250 г

• Крохмаль – 2 ст.л

• Часник – 1 зуб

• Копчена грудинка, шинка – 100 г

• Білий хліб – 200 г

Готуємо з Pyramida
Pyramida PFG 320 Black

Варильна поверхня

Pyramida PFG 320 Black

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Італійська паста з морепродуктами
    Приготовить
    Італійська паста з морепродуктами
  • Vitello Tonato: телятина під соусом з тунця
    Приготовить
    Vitello Tonato: телятина під соусом з тунця
  • Розумний пиріг
    Приготовить
    Розумний пиріг

    Готовит: Юлія Кубрак

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.