Флан з шоколадним ганашем
Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 9
Популярний французький десерт – флан – простий і без особливих вишукувань. Він схожий на звичайний тарт, залитий кремообразной начинкою, але родзинка криється в згущеному, щільному і в той же час легкому кремі. Його приготування не потребуює особливих зусиль, але спробувавши його одного разу, ви обов'язково захочете ще і ще. Особливо легко він готується за допомогою духової шафи Pyramida F 82 ivory.
1. В першу чергу ми готуємо тісто. У велику ємність насипаємо борошно, сіль, цукор і кладемо холодне масло, нарізане кубиками. Всі інгредієнти необхідно перетерти (краще робити це руками) до отримання жирної крихти. Додаємо 2 столові ложки води і швидко замішуємо тісто. Тісто місити довго не потрібно, оскільки масло розтане, і воно вийде жорстким. Формуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
2. Поки тісто охолоджується, починаємо готувати заварний крем. Для цього збиваємо до білого цукор і жовтки. Додаємо кукурудзяний крохмаль і знову збиваємо. Маленька ремарка: яйця потрібно збивати ретельно, інакше флан не вийде високим і ніжним.
3. Відставляємо збиту яєчну суміш в сторону і в окремій каструлі змішуємо молоко і вершки. Додаємо ванільний екстракт або стручок ванілі (його необхідно розрізати уздовж, дістати насіння і додати стручок і насіння в молочну суміш). Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього даємо трохи охолонути, буквально 10 хвилин, проціджуємо і вливаємо тонкою цівкою в яєчну суміш. При цьому дуже важливо постійно збивати суміш, щоб вона не взялася грудочками.
4. Далі цю суміш переливаємо в каструльку, знову ставимо на плиту і варимо, постійно помішуючи вінчиком. Як тільки маса загусла, знімаємо з плити, проціджуємо через сито і накриваємо харчовою плівкою.
5. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо в пласт 2-3 мм завтовшки. Викладаємо на дно і борти рознімної форми. Наколюємо (не проколювати!) виделкою в декількох місцях, кладемо зверху пергамент і насипаємо на нього нут або будь-який інший вантаж.
6. Розігріваємо духову шафу Pyramida до 170 градусів і ставимо в неї тісто. Через 15 хвилин виймаємо його і прибираємо пергамент з вантажем. Перекладаємо в основу крем і вирівнюємо ложкою.
7. Знову відправляємо наш флан в духову шафу Pyramida і випікаємо протягом 40-50 хвилин при тій же температурі – 170 градусів. У міру приготування верх флану підніметься і зарум'яниться. Виймаємо наш флан з духовки і даємо йому повністю охолонути (при охолодженні його верхівка повністю опуститься).
8. Поки наш французький десерт остигає, починаємо готувати шоколадний ганаш. Робиться він дуже просто – на водяній бані розтоплюємо вершки з шоколадом і покриваємо отриманою сумішшю флан.
Все, наш флан з шоколадним ганашем готовий! Виходить неймовірно смачно. Ласуни обов'язково оцінять і будуть вимагати ще. Смачного!
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: https://www.facebook.com/sweetlabUA
Для тіста:
• Борошно – 200 г
• Холодне вершкове масло – 115 г
• Сіль – 1/4 ч. л.
• Цукор – 1/4 ч. л.
• Вода – 2 ст. л.
Для крему:
• Жирні вершки – 250 мл
• Молоко – 750 мл
• Натуральна ваніль – 1 стручок
(1 ч.л. ванільного екстракту)
• Яєчний жовток – 4 шт
• Цукор – 200 г
• Кукурудзяний крохмаль – 75 г
Для шоколадного ганаша:
• Чорний шоколад – 100 г
• Вершки – 100 мл
-
6 ідей для пікніка
-
Яйця пашот зі спаржею і тости з фруктами
Готовит: Едуард Насиров
-
Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня
Готовит: Марина Ярославцева
-
Яблучний зефір
Готовит: Евеліна Попова
-
Бананові панкейкі
Готовит: Евеліна Попова
-
Літній суп
Готовит: Евеліна Попова
-
Лазанья
-
Фрікасе з курки
-
Смажений рис з яйцем по-шанхайськи
-
Італійська паста з морепродуктами
-
Салат з овочів гриль