Сочевично-томатний суп
Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 4
Кулінарний блогер Соня Руденко, відома своїми смачними дієтичними рецептами, підготувала рецепт корисного і ситного сочевично-томатного супу, приготовленого за допомогою техніки Pyramida
1. Хоча сочевиця звариться і без замочування, все одно варто з ранку її промити і замочити, щоб зруйнувати деякі непотрібні фітокіслоти.
Овочі варто підготувати також перед початком готування, особливо якщо плита, як і ця – Pyramida CFEA 640/1, нагрівається буквально за секунди: цибуля і перець кубиками, імбир і часник по можливості дрібно.
2. Каструлю беру звичайну, з нержавійки, з рівним дном, але краще потовщеним. Така не підходить для індукційних плит, але якщо конфорки High Light, це не проблема. В їх основі стрічкові нагрівальні елементи, з якогось спеціального сплаву, завдяки яким якраз такий швидкий нагрів.
Перед використанням склокерамічну поверхню і дно посуду завжди протираю від пилу і крихт, не хочеться навіть трохи подряпати таку красу.
Після того, як ставлю каструлю на конфорку, на сенсорній панелі управління вибираю необхідну температуру. Перший раз, правда, не відразу розібралася – потрібно продовжувати натискати на сенсор, поки не з'явиться потрібний рівень нагрівання. Конфорка починає світиться червоними колами. Періодично вона відключається, але це нормально – підтримується постійна температура.
Масло наливаю відразу, а цибулю, часник та імбир кладу буквально через хвилину. Помішуючи, пасерую і ще через хвилину додаю перець.
3. Коли овочі трохи обсмажилися, виливаю до них нарізані і очищені помідори з банки. Звичайно, при бажанні можна привести їх до такого виду самостійно.
Тушу, знову-таки помішуючи, близько п'яти хвилин.
4. Заливаю овочі окропом (кількість залежить від того, наскільки густий любите), додаю сочевицю.
Тут необхідно зменшити нагрів і прикрити кришкою. Варити 15 хвилин, тут вже стежити не обов'язково, так що ставлю плиту на таймер. Це реально зручне пристосування, я за нього завжди любила мультиварку і була приємно здивована, що тепер таке роблять і на варильних поверхнях. Заодно відразу її блокую, щоб улюблений невеликий кулінар не вніс свої корективи.
В кінці варіння додаю сіль, щіпку червоного перцю і каррі.
5. Пюріруйте занурювальним блендером, не довго, імпульсними натисканнями, щоб консистенція була ідеально однорідною.
• Соняшникова олія – 1 ст. л
• Цибуля ріпчаста – 1 шт
• Часник – 3-4 зуб
• Корінь імбиру – 1 см
• Солодкий червоний перець – 1 шт
• Очищені і нарізані томати у власному соку – 1 банка
• Жовта / червона сочевиця – 1 ст
• Вода – 2-3 ст
• Сіль – за смаком
• Перець червоний мелений – за смаком
• Каррі – за смаком