Шоколадний клафуті з ягодами
Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 4-8
Сьогодні Юлія Кубрак пропонує нам черговий простий, як за інгредієнтами, так і по витраченим зусиллям, десерт – клафуті. Його текстура нагадує одночасно і пудинг, і запіканку, і пиріг, а ягідки вдало доповнюють кислинкою і ароматом.
А приготувати його мені все так само допоможе мій супер-герой на кухні – духова шафа Pyramida серии Rustico.
1. Натираємо цедру лимона і змішуємо з яйцями.
2. Додаємо до яєць всі інші інгредієнти: борошно, какао, цукор і молоко. Все збиваємо міксером. Тісто вийде дуже рідким.
3. Виливаємо суміш у форму (у мене 23 см), змащену маслом або застелену пергаментом.
4. Зверху кладемо ягідки (якщо використовуєте заморожені, то необхідно їх розморозити і злити зайву рідину) і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-50 хвилин, в залежності від особливостей вашої духовки. У моїй Pyramida клафуті спікся за 35 хвилин в режимі нагріву «верх-низ». Готовність перевіряємо методом «сухої зубочистки».
Хочу ще відзначити, що моя духовка Pyramida дуже швидко нагрівається після включення. Буває так, що за купою справ забуваю заздалегідь розігріти піч і включаю її вже посеред процесів готування, так ось на момент коли ставлю випікатися, духовка вже досягає необхідної температури, на це у неї йде близько 10 хвилин.
Отже, дістаємо шоколадний клафуті з духовки, охолоджуємо в формі і насолоджуємося цим незвичайним французьким десертом.
Смачних вам моментів ^_^
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery