Рис з овочами і морським коктейлем
Час приготування: 15 хвилин | Кількість порцій: 1
Рецептів приготування рису безліч. І все одно, у кожної господині є свої коронні рецепти і хитрощі в приготуванні цієї простої, на перший погляд, страви. Кулінарний блогер і чудова господиня Марина Ярославцева розповіла нам свій рецепт приготування рису з овочами і морським коктейлем.
1. Ставимо варитися рис. Гриби, цибулю, огірок і часник ріжемо – дрібно. Лук я шаткую півкільцями, гриби просто розрізаю смужками уздовж, огірки як на фото, уздовж і як на салат.
2. На оливковій олії обсмажую гриби, цибулю і часник – відразу все, на сильному вогні. Спочатку розігріваю сковорідку з олією, додаю продукти, інтенсивно помішую в процесі смаження.
3. Тепер черга морепродуктів (виділену після розморожування рідину не використовую, зливаю). Обсмажуємо їх швидко, щоб вони не стали "гумовими", буквально пара хвилин і все.
4. Наливаю соєвий соус і віджимаю половинку лимона, додаю цедру лимона (близько чайної ложки) і чорний перець (я люблю погостріше і сиплю від душі!). Як закипить – вимикаю і залишаю, накривши кришкою.
5. Тим часом наш рис вже готовий!
6. Накладаємо в тарілку, зверху додаємо морепродукти (зачерпуючи і "соус", який вийшов при приготуванні), які перед самою подачею змішуємо з огірком.
Ось і все! 2 хвилини все порізати, 3-4 – обсмажити, 2 – протушкувати.
До речі, відзвітуюся з приводу моєї варильної поверхні – PFG 320 Black. Ось уже дев'ять місяців (дитини можна було б встигнути народити))) як у мене плита на ДВІ конфорки. Це фірма ПИРАМИДА, дивитися фото. Дуже бюджетна ціна, гарний зовнішній вигляд, як виявилося, супер в використанні.
І я жодного разу не пошкодувала, що тепер у мене два "сопла", замість чотирьох!
Автор: кулінарний блогер Марина Ярославцева
Джерело: rebro-a-dama.livejournal.com
-
Італійська паста з морепродуктами
-
Каннелоні з соусом «Бешамель»
-
Голець, запечений з лимоном
-
Курячі стегенця в кисло-солодкому соусі
-
Розумний пиріг
Готовит: Юлія Кубрак
-
Повітряний пиріг з малиною
Готовит: Юлія Кубрак
-
Заварний крем
Готовит: Юлія Кубрак
-
Лимонні квадратики
Готовит: Юлія Кубрак
-
Перловочка зі шкварками
Готовит: Сергій Калінін
-
Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа
Готовит: Катерина Артюхова
-
Капкейкі з шоколадним ганашем
Готовит: Катерина Артюхова
-
Овочевий квартет
-
Брауні з апельсином і бренді
Готовит: Едуард Насиров
-
Яйця пашот зі спаржею і тости з фруктами
Готовит: Едуард Насиров