


Яйця пашот зі спаржею і тости з фруктами
Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 2
Кожен новий рецепт від кулінарного блогера Едуарда Насирова – це новий шедевр. Друзі, переконайтеся в цьому самі з новими рецептами від Едуарда;)
1. Готуємо яйця: Поставити каструлю з водою і довести до кипіння. Тим часом розігріти 2 сковороди – на одній на половині масла підсмажити хліб до золотистого, а на другій обсмажити почищену спаржу.
2. Коли вода закипить слід зменшити вогонь –що б вода кипіла повільно і додати в неї оцет і сіль. Лопаткою зробити воронку в воді і акуратно розбити в середину яйце. Варити близько 2-3 хвилин. Акуратно ложкою виловити яйце – промокнути паперовим рушником від води. Так само вчинити з другим яйцем
3. На тарілку викласти хліб, зверху розподілити спаржу, на спаржу покласти яйце пашот і посолити-поперчити на ваш смак. Подавати капнув трохи ол маслом. Можна приготувати домашній майонез або ще якийсь соус – але мені і без цього смачно))
4. Готуємо тости: У мисці змішати яйця з цукром, вершками і половиною кориці. Розігріти сковороду і сотейник. Яблуко і банан очистити і нарізати невеликими шматочками.
5. У сотейнику розігріти половину масла, додати фрукти, цукор, сік лайма і корицю і ваніль. Протомити 3-4 хвилини на середньому вогні.
Другу половину вершкового масла розігріти в сковороді. Хліб добре промокнути в яєчній суміші і викласти на сковороду. Обсмажувати по парі хвилин з кожного боку до золотистого.
6. Гарячі тости викласти на блюдо. Зверху викласти фрукти. Додати йогурт і прикрасивши за бажанням листям м'яти подавати до столу!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Яйця пашот зі спаржею
• Тостового хліба шматки – 2 шт
• Яйця – 2 шт
• Стебла спаржі – 12-15 шт
• Сіль і перець – за смаком
• Оцет – 1 ст.л.
• Оливкова олія – 2 ст.л.
Французькі тости з припущеними фруктами
• Білий хліб – 2-4 шматка
• Яйця – 2 шт
• Цукор – 2+2 ст.л
• Жирні вершки – 2 ст.л. (або 70-100 мл молока)
• Яблуко – 1 шт
• Банан – 1 шт
• Вершкове масло – 50 г
• Кориця – 1 ч.л.
• Ваніль – 1/2 ч.л.
• Густий йогурт – 2-3 ст.л.
• Сік лайма – 1/2 лайма
