Заварний крем
Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 6
1. Насипаємо в каструльку цукор, наливаємо молоко, додаємо ванільний стручок (або ванільний цукор). Ставимо на вогонь і помішуємо до розчинення цукру. На своїй варильній поверхні Pyramida я включила середній режим нагріву – 6 (з 9 можливих). На відміну від моєї старої плити, ця нагрівається дуже швидко.
2. В окремій мисочці змішуємо жовтки, борошно і цукрову пудру до однорідності.
3. Як тільки молоко починає кипіти, знімаємо з плити, трохи чекаємо щоб заспокоїлося і виливаємо все відразу в жовткову суміш, при цьому енергійно перемішуємо вінчиком. Маса відразу трохи загусне – це заварилася борошно.
4. Переливаємо суміш назад в каструльку і знову ставимо на середній вогонь. Енергійно перемішуємо вінчиком і стежимо щоб суміш не закипіла.
5. Як тільки крем досить загусне, знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло.
Заварний крем готовий!
Хочу ще додати кілька слів про те, як приємно мати справу зі склокерамікою на на варильній поверхні. Вона дуже гладка, тому всі забруднення легко стираються губкою, іноді використовую кремоподібний засіб для чищення, залишаю його на ніч на поверхні, а вранці губкою промиваю. За варильною поверхнею Pyramida легко доглядати і приємно на ній готувати!
Живіть із задоволенням :)
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery