


Овочевий квартет
Час приготування: 8 годин | Кількість порцій: 4

Трохи прянощів, гостроти і східної пікантності – це овочевий квартет, який допоможе нам приготувати фіналіст шоу "Майстер-Шеф" Данила Панов.
1. Поставити каструлю з водою на вогонь, закип'ятити, підсолити і відправити туди капусту цілком, попередньо вирізавши у неї качан, як на голубці. Листочки капусти знімати в міру їх розм'якшення, вони не повинні бути занадто м'якими, щоб тримати форму, а й занадто твердими теж немають бути, тому що додаткової термічної обробки не планується, хоча ...
2. Натерти овочі соломкою ось так:
Посолити овочі, злегка віджати, щоб пустили сік і відставити убік.
3. Підготувати спеції, розтерти цукор з червоним перцем в ступці. Підсмажити злегка на сухій сковороді зерна коріандру і також потовкти їх злегка в ступці (не до порошку).
4. Нагріти в сковороді олію і відправити туди порізану цибулину, ідеальна нарізка в даному випадку не важлива, оскільки цибуля використовується тільки для ароматизації олії і потім фільтрується.
5. Нарубати дуже дрібно часник.
Віджати з овочів сік, присипати кожен овоч окремо подрібненим часником, спеціями і залити киплячим маслом, все добре перемішати. Досолити, досахаріть і допоперчіть при необхідності. Додати за смаком (не надто багато) оцет (винний, бальзамик і т.п.).
6. Коли ваші заправлені овочі охололи, можна додати рубаної зелені, це додасть кольору і літнього аромату!
7. Далі овочі загортаємо в капустяне листя за принципом голубців, залишившимся від овочів соком заливаємо овочевий квартет, набираємося терпіння :) і відправляємо до холодильника настоюватися на 5-7 годин.
8. Овочі по-корейськи можна подавати в різних варіаціях. Як голубці, або як роли, або укласти в скляний глечик:
Але не те важливо, головне – це ідеальна закуска і доповнення / гарнір до м'ясних страв, особливо з мангала!
Смачного!
Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Источник: danila-chef.livejournal.com
• Середній качан капусти – 1 шт
• Морква, редис, буряк, огірок – всього 700 гр овочей
• Цибулина – 1 шт
• Цукор – 50-70 гр
• Сіль – за смаком (около 1 ст. л. на всі овочі)
• Коріандр – 1 ст.л
• Перець чорний мелений – за смаком
• Перець червоний гострий мелений – за смаком
• Свіжий часник – 4-5 зубчиків
• Рослинна олія – 100-150 мл
