Рис з овочами і морським коктейлем Час приготування: 15 хвилин | Кількість порцій: 1 |
Рецептів приготування рису безліч. І все одно, у кожної господині є свої коронні рецепти і хитрощі в приготуванні цієї простої, на перший погляд, страви. Кулінарний блогер і чудова господиня Марина Ярославцева розповіла нам свій рецепт приготування рису з овочами і морським коктейлем.
1. Ставимо варитися рис. Гриби, цибулю, огірок і часник ріжемо – дрібно. Лук я шаткую півкільцями, гриби просто розрізаю смужками уздовж, огірки як на фото, уздовж і як на салат.
2. На оливковій олії обсмажую гриби, цибулю і часник – відразу все, на сильному вогні. Спочатку розігріваю сковорідку з олією, додаю продукти, інтенсивно помішую в процесі смаження.
3. Тепер черга морепродуктів (виділену після розморожування рідину не використовую, зливаю). Обсмажуємо їх швидко, щоб вони не стали "гумовими", буквально пара хвилин і все.
4. Наливаю соєвий соус і віджимаю половинку лимона, додаю цедру лимона (близько чайної ложки) і чорний перець (я люблю погостріше і сиплю від душі!). Як закипить – вимикаю і залишаю, накривши кришкою.
5. Тим часом наш рис вже готовий!
6. Накладаємо в тарілку, зверху додаємо морепродукти (зачерпуючи і "соус", який вийшов при приготуванні), які перед самою подачею змішуємо з огірком.
Ось і все! 2 хвилини все порізати, 3-4 – обсмажити, 2 – протушкувати.
До речі, відзвітуюся з приводу моєї варильної поверхні – PFG 320 Black. Ось уже дев'ять місяців (дитини можна було б встигнути народити))) як у мене плита на ДВІ конфорки. Це фірма ПИРАМИДА, дивитися фото. Дуже бюджетна ціна, гарний зовнішній вигляд, як виявилося, супер в використанні.
І я жодного разу не пошкодувала, що тепер у мене два "сопла", замість чотирьох!
Автор: кулінарний блогер Марина Ярославцева
Джерело: rebro-a-dama.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Марина Ярославцева
|
• Рис
• Розмороженей морський коктейль
• Велику цибулину (у мене пара маленьких)
• Лимон
• Кілька грибів
• 1-2 зубчики часнику
• 1-2 огірка
• Соєвий соус близько 100 мл
• Чорний перець