


Лимонні квадратики
Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 10

Для тих, хто любить десерти з яскраво вираженою кислинкою, пропонуємо приготувати лимонні квадратики. Знизу ароматне печиво – шортбред, а зверху кисло-солодкий лимонний курд. Все за рецептом від чудової Юлії Кубрак.
1. Виделкою розминаємо масло з пудрою і сіллю, після додаємо борошно і перетираємо до утворення крихти.
2. Висипаємо суміш у форму (у мене 28х17, а можна і в круглу) і рівномірно розподіляємо по дну придавлюючи пальчиками.
3. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку Pyramida на 15 хвилин (в цей раз я включила стандартний режим нагріву, хотіла порівняти з режимом конвекція, який я зазвичай використовую випікаючи печиво. Шортбрет пропікся ідеально, але знадобилося трохи більше часу для зарум'янювання).
Що примітно, моя духовка запікає і прогріває всередині, але не нагріває повітря на кухні.
4. Виймаємо основу з духовки і даємо охолонути.
5. Приступаємо до лимонної начинки: збиваємо яйця з цукром, додаємо цедру і сік, всипаємо борошно.
6. Виливаємо курд на шортбред і знову ставимо в духовку хвилин на 15 (на моїй варильній поверхні Pyramida є режим блокування сенсорних кнопок, включивши його, я можу ставити на неї форму і не побоюватися, що плита включиться сама).
7. Якщо верхній шар не колишеться – значить пропікся. Виймаємо і даємо охолонути у формі близько години. Якщо ви так любите – зверху можна присипати цукровою пудрою. Так само можна експериментувати з пропорціями верхнього і нижнього шарів. Якщо хочете менш кислий десерт, то сміливо збільшете кількість інгредієнтів для шортбреду на третину або навіть удвічі.
Після охолодження нарізаємо, наливаємо чай зі свіжою м'ятою і насолоджуємося бадьорою кислинкою в поєднанні з ароматним хрустким печивом.
Живіть із задоволенням! ^_^
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Для шортбреду:
• вершкове масло (кімнатної температури) - 115 г
• цукрова пудра - 30 г
• борошно - 130 г
• сіль - щіпка
Для курдів:
• цукор - 200 г
• яйця - 2 шт.
• цедра лимона - 1 ст.л. (5 г)
• лимонний сік - 80 мл
• борошно - 25 г
