Груші томлені у вині
Час приготування: 2,5 години | Кількість порцій: 3
Груші в червоному вині – це страва французької кухні, яку особливо приємно готувати, будинок наповнюється неймовірними ароматами вина і прянощів.
1. Попередньо груші очищаємо від шкірки, груші потрібно вибирати твердих сортів, щоб вони не втратили форму під час готування.
2. Беремо каструлю додаємо вино, спеції, цедру і цукор і відправляємо на вогонь.
3. Як тільки вино закипить, відправляємо в каструлю груші, зменшуємо вогонь і варимо 50 хвилин, Дивіться щоб груші з усіх сторін приготувалися рівномірно, потрібно їх час від часу перевертати. На моїй варильній поверхні Pyramida я найчастіше використовую найбільшу конфорку, так як на ній мені найзручніше готувати, швидко і рівномірно нагрівається широке дно каструлі.
4. Через 50 хвилин зменшуємо вогонь на мінімум і акуратно дістаємо груші, відставляємо їх на окрему тарілку і даємо охолонути. Тим часом вино зі спеціями в якому варилися груші, відправляємо на маленьку конфорку і 30 хвилин уварюємо, щоб вийшов соус.
5. Беремо гарну тарілку, туди викладаємо наші томлені груші, поливаємо винним соусом, можна подавати з кулькою ванільного морозива, прикрашаємо м'ятою і кличемо всіх до столу.
Цей десерт дуже вишуканий, стане прикрасою будь-якого столу і не залишить нікого байдужим.
Допомагає мені готувати, як і завжди, відмінна техніка – варильна поверхня Pyramida, спасибі їй за це)
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com
-
Італійська паста з морепродуктами
-
Голець, запечений з лимоном
-
Коктейль з морепродуктів
-
Булочки з дріжджового тіста
-
Кольорові гарбузові вареники
-
Капкейкі з шоколадним ганашем
Готовит: Катерина Артюхова
-
Фондю без фондюшниці – ідея до 8 березня
Готовит: Марина Ярославцева
-
Лазанья alla siciliana
Готовит: Катерина Артюхова
-
Чорничні капкейкі
Готовит: Настя Попандопулос
-
Сырники, запеченные с шоколадом
Готовит: Сергій Калінін
-
Пряникові чоловічки
Готовит: Евеліна Попова
-
Гранола з яблуками та корицею
Готовит: Евеліна Попова
-
Галета з томатами, фетою, кукурудзою і травами
Готовит: Юлія Кубрак
-
Пиріг-перевертиш з сіцілійськими апельсинами і лаймом
Готовит: Юлія Кубрак
-
Груша «Прекрасна Олена»
Готовит: Едуард Насиров
-
Морозиво семіфредо з праліне
Готовит: Едуард Насиров