Лазанья alla siciliana
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 3
"Час для чергових тестувань моєї нової духової шафи Pyramida F 82 і експериментів з книгою рецептів сицилійської кухні, яку я встигла придбати в Італії. Так, так, тепер сиджу зі словником і перекладаю рецепти. Зате плюсую знання італійської і дізнаюсь щось новеньке :) Сьогодні я поділюсь простим і смачним рецептом лазаньї alla siciliana", – пише Катя Артюхова, кулінарний блогер зі Львова. Вона творить воістину чудеса кулінарії з новою духовкою від Pyramida. Давайте ж знайомитися далі!
1. Почнемо з соусу. Помийте помідори та обдайте їх кропом, щоб легко зняти з них шкірку. Розімніть томати у пюре. Щоб обійтись без усіх цих процедур, можна відразу придбати очищені консервовані пелаті. Я лінюх, тому просто купила помідори у власному соці і розчавила їх блендером.
2. Дрібно поріжте цибулю. Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте цибулю. Додайте жменю петрушки, помідори та базилік. Якщо у Вас сушений базилік – додавайте його з самого початку, щоб він віддав свій аромат. Додайте сіль та перець на смак, і готуйте соус на невеликому вогні впродовж 20 хв.
До речі, я великий фанат каперсів, тому я завжди додаю кілька штук в усі томатні соуси, які готую для макаронних виробів. Якщо Вам також закортить спробувати мій варіант – обов’язково добре промийте їх під водою, адже вони досить, а інколи дуже, солені.
Якщо у Вас немає змоги придбати готове тісто для лазаньї – замісіть його власноруч. Для цього Вам знадобиться лише 500 г борошна, 3 яйця, щипотка солі та 1 ст.л. олії. Потім розкатайте тісто і наріжте його на прямокутники 6х4 см або більше. Обов’язково притрушуйте листки борошном, щоб вони не злиплись.
3. У підсоленій воді відваріть тісто (з власного досвіду, краще по 1 штучці, бо листки лазаньї мають властивість злипатись), після чого обережно струсіть його від води або промокніть паперовим рушником. Далі змастіть жаростійку форму вершковим маслом і викладайте слоями: тісто, соус, рікотту та пекоріно (у моєму випадку грана падано). До речі, з рікоттою якась біда: її майже ніде немає. Я пробігла усі можливі точки біля центру, де її можна знайти, і, зрештою, забрала в метро останню пачку.
4. Відправити лазанью у розігріту до 180 градусів духовку на стандартному режімі. Віпікаті 20-25 хвилин. Перевіріті готовність можна за допомогою ножа – якщо він м'яко буде входить у страву, її можна споживати.
У комплекті з духовою шафою Pyramida F 82 постачається решітка, дечка та гриль-установка :) Дечку я тестувала при випічці еклерів. При нагоді варто спробувати випічку чогось об’ємнішого, адже вона досить велика та поглиблена, що виглядає досить зручно. Сьогодні я обійшлась лише решіткою, адже моя страва вмістилась в улюбленому пайрексі.
Одним словом, стандартний режим з невеликими стравами у Pyramida F 82 я протестувала вже досить впевнено і мушу визнати, що він мене дуже тішить. Наступного разу хочу перейти на конвекцію і спробувати її за призначенням.
Смачного :)
Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua
• Пачка листків для лазань'ї (або 500 г борошна, 3 яйця, щипотка солі та 1ст.л олії для тіста)
• 700 г свіжих помідорів або 2 банки томатів-пелаті по 400 г
• 300 г сиру рікотта
• 50 г сиру пекоріно (я використала тертий грана падано)
• 1 цибулина
• Петрушка
• Вершкове масло
• Оливкова олія extra vergine
• Базилік (ідеально свіжий, але зараз із ним складно, тому у мене сушений)
• Сіль та перець