Гранола з яблуками та корицею
Час приготування: 50 хвилин | Кількість порцій: 4-6
"Сніданок – найважливіша частина дня, красивий і смачний сніданок, надає настрій на цілий день. Я думаю ви звернули, що останнім часом в ранковому меню багатьох кафе і ресторанів з'явився новий пункт – гранола." – каже кулінарний блогер Евеліна Попова. Спробуємо приготувати це незвичайне блюдо разом з технікою Pyramida.
1. Насамперед розігріваємо духовку до 180С, потім приступаємо до яблук, позбавляємо їх від шкірки і натираємо на крупній тертці, додаємо до яблук корицю і мед, все ретельно перемішуємо, потім змішуємо з вівсяними пластівцями.
2. Дістаємо деко і застилаємо пергаментним папером, зверху викладаємо полученуню яблучно-вівсяну суміш і рівномірно розподіляємо по всій площі паперу. У духовій шафі Pyramida я виставляю режим традиційний нагрів і відправляю на середню полицю на 40 хвилин.
3. Важливий момент, кожні 10 хвилин, потрібно заглядати в духовку і перемішувати гранолу, щоб вона не пригоріла. У цьому вся складність рецепта, я робила так: брала комп'ютер з собою на кухню, робила свої справи, а кожні 10 хвилин ставила таймер на телефоні, щоб не забути.
Ось така красива гранола виходить, їй потрібно дати охолонути, потім пересипати в чисту банку і щільно закрити кришку. Така баночка може зберігається до місяця, хоча на практиці її з'їдають в цей же день.
Гранолу можна подавати з йогуртом, соком, молоком або просто заварювати окропом. Приємного апетиту і нехай щоранок буде добрим.
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com