# Груші томлені у вині

Час приготування: 2,5 години | Кількість порцій: 3

Груші в червоному вині – це страва французької кухні, яку особливо приємно готувати, будинок наповнюється неймовірними ароматами вина і прянощів.

1. Попередньо груші очищаємо від шкірки, груші потрібно вибирати твердих сортів, щоб вони не втратили форму під час готування.

Як приготувати груші в вині

2. Беремо каструлю додаємо вино, спеції, цедру і цукор і відправляємо на вогонь.

Готуємо на техніці Pyramida

3. Як тільки вино закипить, відправляємо в каструлю груші, зменшуємо вогонь і варимо 50 хвилин, Дивіться щоб груші з усіх сторін приготувалися рівномірно, потрібно їх час від часу перевертати. На моїй варильній поверхні Pyramida я найчастіше використовую найбільшу конфорку, так як на ній мені найзручніше готувати, швидко і рівномірно нагрівається широке дно каструлі.

Готуємо груші томлені у вині на техніці Pyramida

4. Через 50 хвилин зменшуємо вогонь на мінімум і акуратно дістаємо груші, відставляємо їх на окрему тарілку і даємо охолонути. Тим часом вино зі спеціями в якому варилися груші, відправляємо на маленьку конфорку і 30 хвилин уварюємо, щоб вийшов соус.

5. Беремо гарну тарілку, туди викладаємо наші томлені груші, поливаємо винним соусом, можна подавати з кулькою ванільного морозива, прикрашаємо м'ятою і кличемо всіх до столу.

 5. Беремо гарну тарілку, туди викладаємо наші томлені груші, поливаємо винним соусом, можна подавати з кулькою ванільного морозива, прикрашаємо м'ятою і кличемо всіх до столу.

Цей десерт дуже вишуканий, стане прикрасою будь-якого столу і не залишить нікого байдужим.

Допомагає мені готувати, як і завжди, відмінна техніка – варильна поверхня Pyramida, спасибі їй за це)


Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com

Евеліна Попова

Готує:

Евеліна Попова
#
Інгредієнти

 Груша – 3 шт

 Червоне вино – 1/2 пляшки

 Кориця – 1 паличка

 Гвоздика – 5 шт

 Аніс – 2 зірочки

 Апельсинова цедра – 1/2 апельсина

 Цукор – 1/2 склянки