Груші томлені у вині Час приготування: 2,5 години | Кількість порцій: 3 |
Груші в червоному вині – це страва французької кухні, яку особливо приємно готувати, будинок наповнюється неймовірними ароматами вина і прянощів.
1. Попередньо груші очищаємо від шкірки, груші потрібно вибирати твердих сортів, щоб вони не втратили форму під час готування.
2. Беремо каструлю додаємо вино, спеції, цедру і цукор і відправляємо на вогонь.
3. Як тільки вино закипить, відправляємо в каструлю груші, зменшуємо вогонь і варимо 50 хвилин, Дивіться щоб груші з усіх сторін приготувалися рівномірно, потрібно їх час від часу перевертати. На моїй варильній поверхні Pyramida я найчастіше використовую найбільшу конфорку, так як на ній мені найзручніше готувати, швидко і рівномірно нагрівається широке дно каструлі.
4. Через 50 хвилин зменшуємо вогонь на мінімум і акуратно дістаємо груші, відставляємо їх на окрему тарілку і даємо охолонути. Тим часом вино зі спеціями в якому варилися груші, відправляємо на маленьку конфорку і 30 хвилин уварюємо, щоб вийшов соус.
5. Беремо гарну тарілку, туди викладаємо наші томлені груші, поливаємо винним соусом, можна подавати з кулькою ванільного морозива, прикрашаємо м'ятою і кличемо всіх до столу.
Цей десерт дуже вишуканий, стане прикрасою будь-якого столу і не залишить нікого байдужим.
Допомагає мені готувати, як і завжди, відмінна техніка – варильна поверхня Pyramida, спасибі їй за це)
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Евеліна Попова
|
• Груша – 3 шт
• Червоне вино – 1/2 пляшки
• Кориця – 1 паличка
• Гвоздика – 5 шт
• Аніс – 2 зірочки
• Апельсинова цедра – 1/2 апельсина
• Цукор – 1/2 склянки