# Флан з шоколадним ганашем

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 9

Популярний французький десерт флан  простий і без особливих вишукувань. Він схожий на звичайний тарт, залитий кремообразной начинкою, але родзинка криється в згущеному, щільному і в той же час легкому кремі. Його приготування не потребуює особливих зусиль, але спробувавши його одного разу, ви обов'язково захочете ще і ще. Особливо легко він готується за допомогою духової шафи Pyramida F 82 ivory.

1. В першу чергу ми готуємо тісто. У велику ємність насипаємо борошно, сіль, цукор і кладемо холодне масло, нарізане кубиками. Всі інгредієнти необхідно перетерти (краще робити це руками) до отримання жирної крихти. Додаємо 2 столові ложки води і швидко замішуємо тісто. Тісто місити довго не потрібно, оскільки масло розтане, і воно вийде жорстким. Формуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Як правильно приготувати флан з шоколадним ганашем

2. Поки тісто охолоджується, починаємо готувати заварний крем. Для цього збиваємо до білого цукор і жовтки. Додаємо кукурудзяний крохмаль і знову збиваємо. Маленька ремарка: яйця потрібно збивати ретельно, інакше флан не вийде високим і ніжним. 

3. Відставляємо збиту яєчну суміш в сторону і в окремій каструлі змішуємо молоко і вершки. Додаємо ванільний екстракт або стручок ванілі (його необхідно розрізати уздовж, дістати насіння і додати стручок і насіння в молочну суміш). Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього даємо трохи охолонути, буквально 10 хвилин, проціджуємо і вливаємо тонкою цівкою в яєчну суміш. При цьому дуже важливо постійно збивати суміш, щоб вона не взялася грудочками.

4. Далі цю суміш переливаємо в каструльку, знову ставимо на плиту і варимо, постійно помішуючи вінчиком. Як тільки маса загусла, знімаємо з плити, проціджуємо через сито і накриваємо харчовою плівкою.

Відгуки про техніку Pyramida від кулінарних блогерів

5. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо в пласт 2-3 мм завтовшки. Викладаємо на дно і борти рознімної форми. Наколюємо (не проколювати!) виделкою в декількох місцях, кладемо зверху пергамент і насипаємо на нього нут або будь-який інший вантаж.

Духова шафа Pyramida

6. Розігріваємо духову шафу Pyramida до 170 градусів і ставимо в неї тісто. Через 15 хвилин виймаємо його і прибираємо пергамент з вантажем. Перекладаємо в основу крем і вирівнюємо ложкою.

7. Знову відправляємо наш флан в духову шафу Pyramida і випікаємо протягом 40-50 хвилин при тій же температурі – 170 градусів. У міру приготування верх флану підніметься і зарум'яниться. Виймаємо наш флан з духовки і даємо йому повністю охолонути (при охолодженні його верхівка повністю опуститься).

 Знову відправляємо наш флан в духовку Pyramida і випікаємо протягом 40 - 50 хвилин

8. Поки наш французький десерт остигає, починаємо готувати шоколадний ганаш. Робиться він дуже просто – на водяній бані розтоплюємо вершки з шоколадом і покриваємо отриманою сумішшю флан.

Як правильно приготувати флан з шоколадним ганашем в техніці PyramidaВсе, наш флан з шоколадним ганашем готовий! Виходить неймовірно смачно. Ласуни обов'язково оцінять і будуть вимагати ще. Смачного!


Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: https://www.facebook.com/sweetlabUA

Настя Попандопулос

Готує:

Настя Попандопулос
#
Інгредієнти

Для тіста:

 Борошно 200 г

 Холодне вершкове масло 115 г

 Сіль – 1/4 ч. л.

 Цукор 1/4 ч. л.

 Вода  2 ст. л.


Для крему:

 Жирні вершки 250 мл

 Молоко 750 мл

 Натуральна ваніль  1 стручок
(1 ч.л. ванільного екстракту)

 Яєчний жовток 4 шт

 Цукор 200 г

 Кукурудзяний крохмаль 75 г


Для шоколадного ганаша:

 Чорний шоколад 100 г

 Вершки – 100 мл