Смажений рис з яйцем по-шанхайськи
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 4-5
Смажений рис – досить популярна страва в азіатській кухні. Його готують практично щодня, змінюючи різноманітність інгредієнтів. Смажений рис гарний тим, що дозволяє кухареві по-максимуму проявляти творчу фантазію: ви маєте можливість комбінувати будь-які інгредієнти, додаючи в рис морепродукти, м'ясо або птицю. Ми пропонуємо приготувати смажений з яйцем і по-шанхайськи.
1. Зваріть рис до напівготовності.
2. Додайте на розігріту сковорідку WOK трохи масла, дрібно нарізаний часник, імбир, червоний стручковий перець і обсмажте близько хвилини.
3. Через хвилину обсмажування послідовно додайте нарізану соломкою моркву, ще через хвилину також нарізані цукіні.
4. Сухі гриби шиітаке замочіть на кілька хвилин в гарячій воді, потім воду змийте, гриби наріжте соломкою і додайте на сковорідку.
5. До отриманної піджарки додайте рис.
«Рис повинен вийти ароматним і соковитим. Якщо всупереч всім старанням він трохи сухуватий, додаємо масла і соєвого соусу»
6. В окремій мисці збийте соєвий соус і куряче яйце і тонкою цівкою вилийте на сковорідку, ретельно перемішуючи рис з овочами.
7. Через 1,5 хвилини страва готова!
Смачного!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Рис круглий – 300 г
• Цукіні міні – 200 г
• Цибуля зелена – 50 г
• Морква – 1 шт
• Перець червоний стручковий – 1 шт
• Імбир тертий – 0,5 ч.л
• Часник дрібно рубаний – 2 зубчики
• Гриби шиітаке – 6 шт
• Соус соєвий легкий – 4 ст.л
• Олія кунжутна – 0,4 ст
• Яйце куряче – 1 шт