Фрікасе з курки
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 5
Традиційно готують фрикасе з курки, фрикасе з кролика, рідше фрикасе з свинини або іншого м'яса. Французи дуже люблять фрикасе, часто готують його. Це дуже вишукане і смачне блюдо, тому вам безсумнівно теж буде корисно дізнатися, як його приготувати. Рецепт фрикасе дозволяє одночасно приготувати і м'ясо, і соус до нього.
1. Щоб зняти м'ясо курки від кісток, наріжте невеликими шматочками, посоліть, поперчіть і обсмажте на оливковій олії.
2. Додайте 1 столову ложку борошна, вино і ставте у духовку, нагріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
3. Поки курка тушкується в духовці, візьміть жовтки, вершки і лимонний сік і ретельно збийте.
4. Дістаньте курку з духовки і поставте на варильну поверхню Pyramida на невеликий вогонь і додайте соус в м'ясо, постійно перемішуючи його.
5. Фрікасе готово!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Курка – 1,6-2 кг
• Сіль – 2/5 ч.л
• Мелений чорний перець – 0,5 ч.л
• Мелений червоний перець – 1 ч.л
• Масло вершкове – 4 ст.л
• Борошно – 1 ст.л
• Сухе біле вино – 1 ст
• Бульйон курячий – 1 ст
• Лавровий лист – 1 шт
• Часник – 1 зубчик
• Розмарин – 0,25 ч.л.
• Зелень петрушки – 2 гілочки
• Яйце (жовтки) – 2 шт
• Вершки жирні – 4 ст.л
• Лимонний сік – 2 ч.л