Яблучний зефір
Час приготування: 1 година - доба | Кількість порцій: 2
Прекрасна Евеліна Попова каже: "Зефір – мої улюблені ласощі ще з дитинства, нещодавно я знайшла рецепт цього десерту і вирішила приготувати самостійно, це виявилося зовсім не складно". Ми вже спробували приготувати такі ласощі на техніці Pyramida, і у нас вийшло з першого разу. А у вас? ;)
1. Цукор розділити на дві частини: 230 г і 140 г. Яблучне пюре (бажано використовувати пюре для дитячого харчування) змішати з 140 г цукру і залишити поки цукор розчиниться.
2. Тепер беремо агар-агар і заливаємо 75 мл води (використовувати потрібно саме агар-агар, а не желатин так як у них різні властивості). Відправляємо каструльку на плиту вибираємо середній вогонь і доводимо суміш до кипіння, додаємо решту цукру, перемішуємо і починаємо варити. На моїй варильній поверхні Pyramida я найчастіше використовую найбільшу конфорку, на ній все готується швидше, а часу зараз дуже мало.
3. Варити потрібно до того моменту, поки розчин не буде стікати з вінчика тягучим струменем. Якщо розчин капає, значить він ще не готовий. Готовий розчин зняти з вогню і відставити на час (при 40С він почне густіти)
4. Повернемося до пюре, цукор в ньому вже розчинився, тепер в нього можна влити половину білка і починаємо збивати. Після того, як суміш почне біліти, потрібно влити білок і знову збивати. Тепер беремо кондитерський мішок, якщо у вас немає мішка, його можна зробити зі звичайного аркуша паперу, який потрібно згорнути конусом і зробити отвір на кінці. Помістити отриману зефірну суміш в кондитерський мішок, на рівну поверхню, присипану цукровою пудрою, висаджуємо зефір, ви можете зробити свій зефір будь-якої форми і розміру в мене вийшли такі пірамідки.
5. Після того, як зефір знайшов свою форму, його можна прикрасити або присипати цукровою пудрою.
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com