Бананові панкейкі
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 8-10
Масляна в самому розпалі, тому сьогодні ми будемо готувати млинці, не просто млинці, а пишні бананові панкейкі на варильній поверхні Pyramida PFG 646 black. Панкейкі – це традиційні американські млинці, які люблять їсти з кленовим сиропом, ну або так показують в американських фільмах).
1. Спочатку підготуємо банани, очистимо від шкірки і поріжемо на шматочки. Потім беремо миску змішуємо в ній борошно, цукор, розпушувач і сіль.
2. В окремій мисці перебиваємо банани в пюре, додаємо злегка збите яйце і молоко, все добре перемішуємо і відправляємо до борошняної суміші.
Тісто має бути неоднорідним і з повітряними бульбашками, щоб панкейкі вийшли пишними.
3. Тепер приступаємо до процесу смажіння, насамперед включаємо витяжку, моя, до речі, стала ключовим моментом в дизайні кухні і під неї вже я підбирала собі плиту і духовку. Мій вибір припав на витяжку від Pyramida в чорному кольорі і я нею залишилася задоволена.
4. Включаємо вогонь, я на своїй варильній поверхні до речі теж від Pyramida, вибираю велику конфорку, на якій готую найчастіше. Ще в приготуванні млинців дуже важливу роль грає сковорідка, щоб вийшли правильні панкейкі, вона повинна мати гарне антипригарне покриття інакше нічого не вийде. І так добре нагріваємо сковорідку і злегка змащуємо олією.
5. Тісто відправляємо на сковорідку з розрахунку приблизно по 3 столові ложки тіста на 1 панкейк, або як у мене одна велика, смажити краще всього на середньому вогні.
6. Смажити кожен панкейк потрібно по 1-2 хвилини з кожного боку до появи рум'яної скоринки.
Подавати панкейкі найкраще гарячими, можна зверху полити шоколадом і прикрасити гілочкою м'яти. А найкраще покликати друзів в гості і готувати разом, тоді точно вийде смачніше і веселіше.
Автор: кулінарний блогер Евеліна Попова
Джерело: whatyouatelastnight.blogspot.com