Сімейний рецепт рулету з телятини
Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 7
Всі люблять, коли в гості приходять хороші друзі, діляться своїми секретами і новими звершеннями. Такі зустрічі завжди проходять легко і радісно.
А завдяки гарній кухонній техніці «Pyramida» завжди можна приготувати щось особливе і створити свою історію теплих зустрічей.
В гостях передачі "Все буде добре" харчовий технолог Андрій Бабаєв. Андрій розкрив свій фірмовий рецепт приготування рулету з телятини з цибулею-пореєм, якому його навчила бабуся. У приготуванні вишуканої страви нам допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, а також духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Ми пробували повторити рецепт самостійно – все вийшло з першого разу і дуже смачно!
1. Порей розрізаємо вздовж навпіл, промиваємо, підсушуємо. Міцні смужки покласти в каструлю, залити окропом, томити 2-3 хвилини, вийняти і обсушити.
2. Що залишився порей нарізати дуже дрібно, обсмажити на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин до м'якості на вершковому маслі. Листя петрушки разом з часником подрібнити, додати до порею і злегка підсмажити. Додати хлібні крихти, обсмажити, зняти з вогню.
3. Шматки телятини натерти сіллю і перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки і відбити до товщини 0,5 см. Викласти овочі на м'ясо, м'ясо покласти на смужки порею, згорнути в рулет, обв'язати.
4. Перекласти у форму і запікати рулет з телятини в духовці при температурі 180 °С протягом 25 хвилин. За десять хвилин до готовності включити режим аерогрилю або верхнього нагріву для рум'яної скоринки.
Приготування пряного соусу:
1. У сотейник влити червоне сухе вино і бульйон, додати гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, вийняти розмарин.
2. Додати вишню і листочки розмарину, прогріті на сковороді спеції – мелений мускатний горіх, цедру лимона і гвоздику. Уварити соус наполовину, зняти з вогню, додати сіль і перець, подрібнити в блендері.
Готово! Можна пробувати і обов'язково облизувати пальчики від задоволення;)
Смачного!
• Телятина (велика теляча відбивна без кістки) – 4 шт
• Вино червоне сухе – 2 склянки
• Сіль
• Перець
• Бульйон – 1 склянка
• Розмарин
• Цедра лимону
• Вишня сушена – 1 жменя
• Мускатний горіх
• Гвоздика
• Порей – 1 молодий стебло
• Вершкове масло – 2 ст. л.
• Петрушка
• Часник – 3 зубки
• Хлібні крихти – 0,5 склянки
• Рослинна олія – 2 ст. л.
-
Гратен дофінуа
-
Запечена свинина на рожні
Готовит: Сергій Калінін
-
Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа
Готовит: Катерина Артюхова
-
Яблучно-грушевий пудинг
Готовит: Юлія Кубрак
-
Зимовий фруктово-горіховий кекс
Готовит: Юлія Кубрак
-
Смішна ковбаса
Готовит: Марина Ярославцева
-
Райдужна форель запечена з розмарином і лимоном
Готовит: Евеліна Попова
-
Великодні капкейкі
Готовит: Все буде добре
-
Vitello Tonato: телятина під соусом з тунця
-
Фузіллі з овочами і сиром Парміджано-Реджано
-
Великодній куліч