Великодні капкейкі
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 15
Всі люблять, коли в гості приходять хороші друзі, діляться своїми секретами і новими звершеннями. Такі зустрічі завжди проходять легко і радісно.
А завдяки гарній кухонній техніці «Pyramida» завжди можна приготувати щось особливе і створити свою історію теплих зустрічей.
В гостях передачі "Все буде добре" побувала Марина Шевченко. Вона провела захоплюючий майстер-клас з приготування порційних великодніх капкейків. А приготувати ці ласощі нам допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, а також духова шафа Pyramida F 81 ETIX.
Здивуйте гостей незвичайним пасхальним частуванням;)
Як приготувати опару:
1. У мисці змушати борошно і цукор, додати тепле молоко і сухі дріжджі.
2. Накрити миску рушником і поставити в тепле місце.
Як приготувати тісто:
1. Змішати яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю.
2. Окремо змішати борошно з розтопленим вершковим маслом.
3. Змішати з опарою. Замісити тісто.
4. Наповнити форми для кексів тістом на дві третини. Змастити збитими жовтками. Випікати при температурі 180 °C 20 хвилин.
Як зробити шоколадні «гнізда»:
1. Зварити цукровий сироп: розвести в сотейнику воду з цукром і помішути до тих пір, поки цукор не розтане. Довести до кипіння і зняти з вогню.
2. Перелити сироп в контейнер і поставити його в морозильник на 2-3 години до загустіння.
3. Загорнути краї фольги до центру, щоб утворилася невелика кулька.
4. Дістати цукровий сироп з морозилки, а темперований шоколад залити в корнетик і нанести з нього на поверхню сиропу тонкі лінії навхрест з шоколаду. Акуратно підчепити їх знизу виделкою і викласти зверху на кульку з фольги.
5. Шоколадні смужки складати під різним кутом на кульку з фольги, поки не утвориться гніздо.
6. Для закріплення всіх шарів – полити зверху на гніздо тонкі смужки шоколаду.
7. Після того, як гніздо застигне, перевернути його на тарілку і акуратно зняти кулька-серцевину з фольги.
Ми впевнені, втіливши ці рецепти в життя Ви зробите пасхальне частування незабутнім;)
Смачного!
Для опари:
• сухі дріжджі – 120 мл
• сухие дрожжи – 5 г
• цукор – 1 ст. л.
• борошно – 1 ст. л.
Для тіста:
• вершкове масло – 100 г
• яйця – 2 шт
• жовтки – 2 шт
• цукор – 80 г
• ванільний цукор – 10 г
• сіль – 0,5 ч. л.
• борошно – 440 г
Для прикраси:
• цукор – 2 ск
• вода – 1 л
• темний темперований шоколад – 200 г
• збиті вершки
• кокосова стружка
-
Плов зі славного Ходжента
-
Тарт малиновий від Калини
Готовит: Сергій Калінін
-
Гарне оформлення паски 1 частина
Готовит: Все буде добре
-
Білі ковбаски за польським рецептом
Готовит: Все буде добре
-
Гарне оформлення паски 2 частина
Готовит: Все буде добре
-
Гарне оформлення паски 3 частина
Готовит: Все буде добре
-
Фірмовий яєчний лікер від Євгена Клопотенко
Готовит: Все буде добре