• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Запечена свинина на рожні
#

Запечена свинина на рожні

Час приготування: 3,5 години | Кількість порцій: 10

  • #
  • #
Запечена свинина на рожні - Рецепт від Pyramida
  • #
  • #
Поділитися з друзями

Кулінарний оглядач Сергій Калінін відповідально взявся за тестування духовки Pyramida F 84 EIX-P LUXE: "Почну я з приголомшливого по своїй простоті рецепта, який, тим неменш приживеться на будь-якій кухні і в будь-якому будинку, де їдять свинину. А все тому, що духовка обладнана роженом. І нехай це не брутальний мисливський рожен, що наводить жах на будь-якого кабана в окрузі. Даного девайса вам цілком вистачить щоб запекти до рум'яного золотистого кольору не тільки добрий шматок свинячої корейки, а й будь-якого птаха, або навіть, ростбіф. Було б бажання і час, тому як саме блюдо недороге і обмежується, практично, тільки вартістю самого м'яса."

1. Особливу увагу потрібно приділити корейці. На ній має з одного боку залишитися шар сала, а малу м'язу (ту, що прилягає до корейці) треба видалити з сполучної тканини. Таким чином, ви отримаєте рівний округлий шматок м'яса, якому буде зручно крутитися на рожні. Але не тільки в зручності справа – м'ясо ще і рівномірно пропечеться за відведений відрізок часу.

Кілька слів про сам рожен. Річ, безумовно, зручна. Веретено треба перед використанням добре вимити із засобом для посуду, тому що він безпосередньо контактує з їжею. Принцип, за яким готується продукт простий: поверхня шматка м'яса експонується по відношенню до нагрівального елементу абсолютно рівномірно (ще й тому важливо, щоб шматок був рівним). Більш того, витоплюваний жир практично не встигає стікати і капати на дно, а залишається на продукті, що помітно підвищує соковитість страви. І диму стає менше, що теж важливо.

Як правильно готувати буженину в духовці Pyramida
2. Свинину ми будемо запікати з курагою і часником – відмінними доповненнями до даного м'яса. Просто наробіть неглибоких отворів по всьому об'єму м'яса і нашпигуйте його невеликими шматочками досить глибоко. Натріть сіллю і чорним перцем досить щільно, все одно частина спецій піде з жиром.

3. І другий важливий момент цього рецепта: ту поверхню, де немає сала, треба прикрити окремими шматочками. Таким чином, ми захистимо цю область від пересихання і дамо додаткову соковитість. При цьому, м'ясо продовжить смажитися за рахунок часткового непрямого нагріву. Звичайно, сало треба прив'язати. Свій кулінарний шпагат десь загубився, тому вийшов із ситуації просто: зробив мотузочки з бинта. Елементарно. При цьому перев'язка також допомагає тримати форму шматку м'яса.

4. Поки робите ці маніпуляції, розігрійте духовку в режимі гриля з конвекцією до 250 градусів. Це запорука того, що ви отримаєте рум'яний, засмажений верх і соковиту і ніжну м'якоть всередині шматка. Справа в тому, що за 15 хвилин, що свинина буде крутитися в такому режимі, сало почне витоплюватися, зволожувати м'ясо і поверхня придбає свій чудовий апетитний колір. І тільки потім прибирайте температуру на 140 градусів, ставте в режим звичайного нагріву і м'ясо делікатно пропечеться і не буде сухим, вже маючи чудовий зовнішній вигляд. А сало тільки допоможе зберегти соковитість.

 Духовку Pyramida тестує кулінарний експерт Сергій Калінін

5. На цьому можна було б поставити крапку в описі приготування. Але, не поспішайте бігти на кухню. Є ще одна дуже корисна фішка у F 84 EIX-P Luxe, яка мене здорово врятувала. Справа в тому, що сидіти дві години і чекати поки м'ясо досмажити у мене не було ніякої можливості. Мені на допомогу прийшла функція автоматичного вимкнення. Тобто я поставив час коли духовка повинна вимкнутися і спокійно поїхав по свої справах. До речі, ще є і функція відкладеного старту.

Буженину приготував Сергій Калінін

6. Приїхав години через три і що побачив: м'ясо вже трохи охололо, дійшло в захололій духовій шафі – в будь-якому випадку, треба дати м'ясу відпочити не менше 30 хвилин. Витягнув рожен, зняв шпагат, вже непотрібні шматочки сала (хоча, їх можна і з'їсти) і нарізав свинину тонкими, ніжними, з ледь помітним рожевим відтінком, слайсами. Виявилося трохи хрону, але чарочки не виявилося, на жаль. А вона тут буде вельми до речі :) Так що ось такий рецепт запеченої свинини на рожні у мня вийшов завдяки чудовій функції духової шафи Pyramida F 84 EIX-P Luxe. Дуже настійно рекомендую приготувати цей рецепт на якесь свято. Так щоб обов'язково з чарочкою :)

Буженина приготована в духовці Pyramida

Смачного в будь-який час дня і ночі, ваш Сергій Калінін aka iCook.


Автор: кулінарний оглядач Сергій Калінін
Джерело: icookonline.net/zapechenaya-svinina-na-vertele

Сергій Калінін

Готує:

Сергій Калінін
#
Інгредієнти

• Свиняча корейка – 1 кг

• Сало – 100 г

• Курага – 5 шт

• Часник – 5 зубки

• Сіль – за смаком

• Перець – за смаком

Готуємо з Pyramida
Pyramida F 84 EIX-P Luxe

Духова шафа

Pyramida F 84 EIX-P Luxe

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Сабле
    Приготовить
    Сабле

    Готовит: Сергій Калінін

  • Перловочка зі шкварками
    Приготовить
    Перловочка зі шкварками

    Готовит: Сергій Калінін

  • Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа
    Приготовить
    Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа

    Готовит: Катерина Артюхова

  • Капкейкі з шоколадним ганашем
    Приготовить
    Капкейкі з шоколадним ганашем

    Готовит: Катерина Артюхова

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.