# Підкопчена курка з підсмаженим гарбузом і грибами

Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 2

Сергій Калінін прославився як знавець тонкощів кулінарії. Він з легкістю зможе пояснити вам, чому виникають помилки в приготуванні будь-яких страв і як їх виправити. Цей досвід дав йому завдяки постійним експериментам на кухні і пошуків свого кращого страви. Він запропонував приготувати смачну страву: підкопчену курку з підсмаженою гарбузом і грибами на вручений поверхні Pyramida. 


Для курки:

1. Корицю розламати, бадьян розчавити в ступці або ножем.

2. Рис промити водою, змішати з цукром і спеціями. Загорнути все в фольгу в два шари, як пакет, залишити невеликий отвір для виходу диму. 

3. Викласти пакет з сумішшю для копчення в посуд з товстим дном або казанок з кришкою.

4. Поставити на вогонь і дочекатися, поки не почне йти дим.

5. Куряче філе надрізати на 0,5 см по 3 рази з кожного боку, викласти в посуд і прокоптить в диму 3-4 хвилини. 

6. Після цього змастити філе маслом, приправити сіллю, перцем і сушеним орегано. Загорнути у фольгу і довести до готовності в духовці при 180 градусах 10-12 хвилин.


Для гарниру:

1. Гарбуз очистити і нарізати кубиками по 2 см. 

2. Відварити на пару до напівготовності, близько 10 хвилин. 

3. Цибулю нарізати півкільцями. 

4. Печериці очистити від землі і помити. Скропити лимонним соком.

5. Розігріти дві сковороди з маслом. На одній обсмажити гарбуз, зрідка помішуючи, щоб не зіпсувати форму. Додати сіль і мелений чорний перець. 

6. На другій сковороді обсмажити гриби. Через 2-3 хвилини додати цибулю і орегано. Все смажити до золотистого кольору приблизно 5 хвилин, щоб на дні сковороди залишався карамелізуватися шар.

7. Пересипати гриби до гарбуза (без цибулі). 

8. Розігріти сковороду, в якій смажилися гриби, додати цукор, влити вино і упарити двічі. При цьому потрібно зскрібати карамель, що утворилася на дні сковороди. 

9. Процідити соус в сотейник або невелику каструлю. 

10. Додати вершкове масло, розмішати вінчиком і зняти з вогню.

11. Подавати м'ясо з грибами і гарбузом, зверху полити соусом і прикрасити кропом.
 

Автор: кулінарний експерт Сергій Калінін

Сергій Калінін

Готує:

Сергій Калінін
#
Інгредієнти

 Куряча грудка – 2 шт

 Печериці – 300 г

 Гарбуз – 300 г

 Цибуля – 1 шт

 Вино біле сухе – 100 мл

 Масло рослинне – 50 мл

 Масло вершкове – 50 г

 Орегано (суш.) – 1 ч.л.

 Цукор – 1 ч. л.

 Сіль, перець чёрній мелений – за смаком


Суміш для копчення​:

 Цукор – 2 ст.л.

 Чорний чай – 3 ст. л.

 Рис – 2 ст. л.

 Бадьян – 3 шт

 Корица – 1 паличка