Спагеті з мідіями по-неаполітанські
Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 5
Найзнаменитіший рецепт макаронів по-неопалітанскі, або вірніше спагетті неаполітано, не має ніякого відношення до Неаполю. Його придумав в Йокагама шеф-кухар, який обслуговує американських солдатів. До складу цієї страви увійшли лишкові на кухні спагетті і томатний соус, а також трохи м'ясних виробів, овочів і грибів. Справжній ж неаполітанській кухні більш властиво поєднання спагеті з бобовими, овочами або ж морепродуктами.
1. Добре розігрійте сковорідку і додайте оливкову олію і дрібно нарізаний часник, обсмажте 1,5 хвилини і додайте мідії з панцирами, прожарьте 3-4 хвилини.
2. Додайте на сковорідку нарізані навпіл помідори-чері і обсмажте 3 хвилини, щоб вони дали сік.
3. Додайте вершки і тушкуйте разом з мідіями, підсипте петрушку і базилік.
4. Відваріть спагетті до напівготовності, злийте воду і додайте їх в соус з мідіями. Тушкуйте приблизно 1,5-2 хвилини.
Страва готова!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»