Парові креветки з гострою сальсою з кінзи і чилі і пряне картопляне пюре
Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 2-3
Ситний і дуже ароматний обід – хіба не привід зібрати все сімейство за одним столом? А якщо обід ще й при цьому корисний і смачний? Просто неймовірно смачно!
1. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і укласти з часником в малу чашу (форму) пароварки додавши трохи оливкової олії.
2. Встановити форму в пароварку з окропом, накрити ковпаком і відправити в розігріту до 220-250 С духовку на 15 хвилин.
3. Подрібнити кінзу, чілі, часник.
4. У мисці змішати оливкову олію, подрібнені інгредієнти, лимонний/лаймовий сік і перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
5. Після закінчення 15 хвилин вийняти пароварку і встановити чашу з креветками (картоплю не виймати).
6. Накрити пароварку знову ковпаком і відправити в духовку ще на 10 хвилин.
7. Готову картоплю розім'яти в пюре додавши сіль, перець, вершки, масло і зелень (можна це зробити за допомогою блендера).
8. На блюдо викласти пряне пюре і креветки. Полити креветки соусом і подавати до столу!
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
• креветки – 250-300 г очищених
• оливкова олія – 70 мл
• сік 1 невеликого лимона або 2 лаймів
• кінза – невеликий пучок
• 1 середній чилі
• часник – 1 зубчик
• сіль і перець за смаком
Картопляне пюре:
• картопля – 600 г
• 100 мл вершків 15%
• 30 мл оливкової олії
• сіль і перець за смаком
• часник – 2-3 зубчики
• зелень – пучок (кріп, петрушка, базилік, зелена цибуля
-
Пиріг з фруктами
-
Овочі гриль з баварськими сосисками
Готовит: Ольга Драч
-
Перепілки з овочами
Готовит: Ольга Драч
-
Банановий пиріг
Готовит: Ольга Драч
-
Брауні з лаймом
Готовит: Ольга Драч
-
Клафуті з вишнею
Готовит: Катерина Артюхова
-
Різдвяний штолень з сиром
Готовит: Катерина Артюхова