# Парові креветки з гострою сальсою з кінзи і чилі і пряне картопляне пюре

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 2-3

Ситний і дуже ароматний обід – хіба не привід зібрати все сімейство за одним столом? А якщо обід ще й при цьому корисний і смачний? Просто неймовірно смачно!

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

1. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і укласти з часником в малу чашу (форму) пароварки додавши трохи оливкової олії.

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

2. Встановити форму в пароварку з окропом, накрити ковпаком і відправити в розігріту до 220-250 С духовку на 15 хвилин.

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

3. Подрібнити кінзу, чілі, часник.

4. У мисці змішати оливкову олію, подрібнені інгредієнти, лимонний/лаймовий сік і перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

5. Після закінчення 15 хвилин вийняти пароварку і встановити чашу з креветками (картоплю не виймати).

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

6. Накрити пароварку знову ковпаком і відправити в духовку ще на 10 хвилин.

7. Готову картоплю розім'яти в пюре додавши сіль, перець, вершки, масло і зелень (можна це зробити за допомогою блендера).

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

8. На блюдо викласти пряне пюре і креветки. Полити креветки соусом і подавати до столу!

 рецепт креветок з сальсою з технікою Pyramida

Смачного!

 

Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров

Джерело: my-happyfood.livejournal.com

 

Едуард Насиров

Готує:

Едуард Насиров
#
Інгредієнти

• креветки – 250-300 г очищених

• оливкова олія – 70 мл

сік 1 невеликого лимона або 2 лаймів

кінза – невеликий пучок

• 1 середній чилі

часник – 1 зубчик

 сіль і перець за смаком
 

Картопляне пюре:

картопля – 600 г

• 100 мл вершків 15%

• 30 мл оливкової олії

• сіль і перець за смаком

часник – 2-3 зубчики

зелень – пучок (кріп, петрушка, базилік, зелена цибуля