# Великодні капкейкі

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 15

Всі люблять, коли в гості приходять хороші друзі, діляться своїми секретами і новими звершеннями. Такі зустрічі завжди проходять легко і радісно.

А завдяки гарній кухонній техніці «Pyramida» завжди можна приготувати щось особливе і створити свою історію теплих зустрічей. 

В гостях передачі "Все буде добре" побувала Марина Шевченко. Вона провела захоплюючий майстер-клас з приготування порційних великодніх капкейків. А приготувати ці ласощі нам допоможе варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B, а також духова шафа Pyramida F 81 ETIX. 

Здивуйте гостей незвичайним пасхальним частуванням;) 
 

Як приготувати опару:

1. У мисці змушати борошно і цукор, додати тепле молоко і сухі дріжджі.

2. Накрити миску рушником і поставити в тепле місце.
 

Як приготувати тісто:

1. Змішати яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. 

2. Окремо змішати борошно з розтопленим вершковим маслом.

3. Змішати з опарою. Замісити тісто.

4. Наповнити форми для кексів тістом на дві третини. Змастити збитими жовтками. Випікати при температурі 180 °C 20 хвилин.
 

Як зробити шоколадні «гнізда»:

1. Зварити цукровий сироп: розвести в сотейнику воду з цукром і помішути до тих пір, поки цукор не розтане. Довести до кипіння і зняти з вогню. 

2. Перелити сироп в контейнер і поставити його в морозильник на 2-3 години до загустіння.

3. Загорнути краї фольги до центру, щоб утворилася невелика кулька.

4. Дістати цукровий сироп з морозилки, а темперований шоколад залити в корнетик і нанести з нього на поверхню сиропу тонкі лінії навхрест з шоколаду. Акуратно підчепити їх знизу виделкою і викласти зверху на кульку з фольги. 

5. Шоколадні смужки складати під різним кутом на кульку з фольги, поки не утвориться гніздо.

6. Для закріплення всіх шарів – полити зверху на гніздо тонкі смужки шоколаду.

7. Після того, як гніздо застигне, перевернути його на тарілку і акуратно зняти кулька-серцевину з фольги. 

Ми впевнені, втіливши ці рецепти в життя Ви зробите пасхальне частування незабутнім;)


Смачного!

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

Для опари:

• сухі дріжджі – 120 мл

• сухие дрожжи – 5 г

• цукор – 1 ст. л.

• борошно – 1 ст. л.
 

Для тіста:

• вершкове масло – 100 г

• яйця – 2 шт

• жовтки – 2 шт

• цукор – 80 г

• ванільний цукор – 10 г

• сіль – 0,5 ч. л.

• борошно – 440 г
 

Для прикраси:

• цукор – 2 ск

• вода – 1 л

• темний темперований шоколад – 200 г

• збиті вершки

• кокосова стружка