Вино і варення з півоній
Час приготування: 25-40 хв. | Кількість порцій: 4-8
Півонія - не просто гарна і запашна квітка, це справжня знахідка для найкращих рецептів!
Кінець травня і початок червня - саме час готувати кулінарні шедеври. Тому саме сьогодні Женя Клопотенко покаже, як з букета півоній приготувати незвичайне варення і вино, яке стане відмінним презентом для рідних і близьких. У цьому нам допоможе варки поверхня Pyramida CFEA 641 B.
Для готування, як і в медичних цілях, використовують два види піонів, найбільш поширених на садових ділянках. Це півонія лікарський, або звичайний, і півонія, або Марьин корінь. Як правило, для яскравого кольору і аромату використовуються квіти рожевого і бордового відтінків, але білий піон також підходять!
Не можна використовувати червоні квіти - там містяться неїстівні речовини.
Готуємо варення з пелюсток півоній:
1.У сотейник насипати цукор, додати пелюстки півоній.
2. Додати чай каркаде, а також подрібнені спеції: ваніль, бадьян і кардамон.
3. Повільно помішуючи, довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні близько 20 хвилин.
4. Додати лимонний сік і цедру.
Секрет: консистенцію варення можна перевірити на цукрі: якщо крапля сиропу не вбирається в цукор, а тримає форму, то варення готове.
5. Гаряче варення залити в простерилізовані банки.
Готуємо вино з півоній:
1. Пелюстки півоній змішати з цукром.
2. Додати лимонну кислоту.
3. Залити водою. Додати чай каркаде.
4. Натягнути на банку гумову рукавичку.
5. Залишити на 1-1,5 місяці.
6. Після бродіння рідину процідити.
7. Перелити в темну пляшку.
8. Настоювати ще три місяці.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для варення:
• пелюстки півонії (рожевого і бордового кольору) – 300 г (8-10 півоній)
• вода – 0,5 л
• цукор – 500 г
• лимон – 1⁄2 шт. (сік и цедра)
• чай каркаде – 2 ст. л.
• кардамон – 1 ч. л.
• бадьян – 1 зірочка
• ваніль – за смаком
Для вина:
• півонії – 10 шт.
• цукор – 200 г
• вода – 1 л
• чай каркаде – 2-3 ст. л.
• лимонна кислота – 1 ч. л.