Алу Ачар
Час приготування: 30-40 хвилин | Кількість порцій: 6-8
Алу ачар (Alu achaar) – це дуже популярна непалська страва, такий ось індійський варіант картопляного салату. У Непалі алу ачар вважається однією з кращих страв для прийняття гостей – продукти всі прості, склад мінімальний, а виходить ситно, пряно і смачно. Їдять непальці алу ачар зазвичай правою рукою (ліва для інших завдань;)), але для туристів подають столові прилади.
Перед прийняттям гостей я протестувала індійський салат на українському чоловікові, і він схвалив (особливо салат хороший для ЗОЖників).
Нагадаю, що кухню народів світу я вивчаю за допомогою нової індукційної варильної поверхні Pyramida IFEA 640 B.
Непальці додають 1 ч.л. товченого сичуанського перцю, 1 ч.л. пажитнику, мелений чилі за смаком, свіжий коріандр і дрібку асафетиди. Ось останню дуже раджу купити, вона доступна в інтернет-магазинах.
Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом на смак.
1. Гарненько вимити картоплю і відварити в шкірці (стежте, щоб не розварилася). Потім очистити і грубо нарізати ножем, поки гаряча. Чим гарячіша картопля, тим краще вона вбере в себе пряні аромати і смаки.
2. Поки вариться картопля, обсмажити кунжут на сухій сковороді (на потужності конфорки 5), постійно помішуючи. Коли він почне злегка темніти і поклацувати, знімаємо з плити.
3. Остудити і подрібнити в ступці / блендері / кавомолці.
4. Нарізати огірки, видаливши серцевину (вона робить салат занадто водянистим). Натерти на дрібній тертці корінь імбиру. Видалити насіння з чилі, якщо використовуєте, і дрібно нарізати.
5. Змішати з картоплею, перетертим кунжутом і дрібкою солі.
6. На високій потужності розігріти олію і відправити в пательню куркуму і зіру.
7. Дати злегка покипіти і полити пряним маслом салат. Видавити лимонний сік або додати оцет за смаком. Акуратно перемішати ... і все, салат зібраний!
Якщо теплий салат якось не злетів, дайте йому другий шанс, коли охолоне :)
Автор: кулінарний блогер Карина Каліна
Джерело: hungryhus.com