Скандинавський салат з каперсами з кульбаб
Час приготування: 25-40 хв. | Кількість порцій: 4-8
Постійного глядача «Все буде добре» вже не здивує блюдо з кульбаб. А чи знали ви, що з кульбаб можна зробити каперси, які можна додати в вишукані салати або супи?
Переможець «МастерШеф 5» Євген Клопотенко дав майстер-клас по перетворенню і приготував скандинавський салат. У цьому йому допомагала варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B.
Готуємо пряні каперси з кульбаб:
1. Бутони залити дуже солоною холодною водою і залишити на 1,5 години.
2. Зробити маринад з води, солі, часнику, гвоздики і імбиру.
3. Прокип'ятити каперси в маринаді 20 секунд. Додати лимонний сік.
4. Банки наповнити бутонами, залити маринадом і закрити кришкою.
Готуємо страву з кульбаб - скандинавський салат:
1. Листя салату викласти на тарілку
2. Сир, перець горошком, часник, імбир, сіль перетерти в ступці.
3. З отриманої суміші сформувати невеликі кульки.
4. Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці, перцю і лимонного соку.
5. Додати каперси і цибулю, нарізану півкільцями.
6. Нарізати полуницю часточками і додати до салату.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для каперсів:
• бутони кульбаб – 30 шт.
• лимонний сік – 100 г
• морська сіль – 2 ст. л.
• гвоздика – 2-3 шт.
• часник – 4 зубчики
• чорний перець горошком – 3 шт.
• імбир – 10 г
• вода – 1 л
Для салату:
• листя салату – пучок
• каперси – 3 ст. л
• цибуля – 1 шт.
• оливкова олія – 50 г
• лимонний сік – 1 ст. л
• сіль – за смаком
• чорний перець горошком – 3 шт.
• сир 9,5% жирності – 250-300 г
• часник – 2 зубчики
• імбир сушений – 1 ст. л.
• гірчиця – за смаком
• полуниця – 250 г