• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Сирний тарт на сирному тісті
#

Сирний тарт на сирному тісті

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 3-6

  • #
  • #
Сирний тарт на сирному тісті - Рецепт від Pyramida
  • #
  • #
Поділитися з друзями

Ідеальне блюдо для любителів випічки. Хрустке тісто з соковитою насиченою начинкою не залишить нікого осторонь. Вікторія стверджує, що приготувати тарт досить просто, випікаючи його в два етапи у духовій шафі Pyramida F 120 S BLACK.

Такий сирний тарт на сирному тісті оцінять всі любителі домашнього сиру. Хрустке, майже листкове тісто з приємною кисломолочною кислинкою й соковита насичена начинка. Це ідеальна страва для тих, хто не любить солодкої випічки, але любить домашній сир та несолодкі вироби з нього. Готувати його дуже просто, а результат завжди тішить. Не потрібно нічого наперед підпікати, оскільки тарт випікається в два етапи. В моїй новій духовці Pyramida F 120 S я використала режим спочатку з нижнім підігрівом з конвекцією, а потім з верхнім режимом з конвекцією. Завдяки цьому, попри доволі вологу сирну начинку, тісто під нею ідеально пропеклось без потреби в попередньому випіканні основи для тарта. Сам тарт, який від пирога відрізняється тим, що він значно нижчий, можна зробити прямокутної або круглої форми.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

Вибираючи домашній сир для цього тарту, краще брати такий, що не надто кислий і якнайсвіжіший. Якщо сир буде не першої свіжості, такий, що вже перекис, начинка буде кислою. Як будь-який домашній сир, він повинен мати кислинку, але приємну і дуже помірну.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

Ані для тіста, ані для начинки, не потрібно молоти сир в м'ясорубці чи перетирати його крізь сито. Зернистість домашнього сиру потрібна для правильної консистенції тіста та приємного сирного смаку начинки. Готуючи тісто, важливо якнайретельніше перетерти сир та масло з борошном. Великий блендер чудово справляється з цим завданням. Якщо блендера нема, то потрібно перетирати все спочатку виделкою чи ножем, вдавлюючи сир з маслом в борошно, а потім вже руками. Але не братись одразу руками за тісто й взагалі звести контакт тіста з теплом рук до мінімуму, оскільки це лиш надто розм'якшить масло й саме тісто, й воно може вийти твердим, а не крихким й злегка листковим.

Загалом, все в приготуванні цього сирного тарту просто. Головне дотримуватись двохетапного режиму запікання. Спочатку добре пропекти низ, а вже потім рум'янити верх.

Чудовим доповненням до такого сирного тарту буде легкий салат з листової зелені чи овочів під якоюсь кисло-солодкою заправкою.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

1. Усі інгредієнти для тіста помістити в чашу блендера й збити разом до утворення великих грудок.

Якщо блендера нема, тоді всі інгредієнти помістити в глибоку миску та розминати все спочатку виделкою, а потім перетирати руками.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

2. Грудки тіста зім'яти в одну кулю й перекласти на харчову плівку. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на 1 годину (можна зберігати тісто в холодильнику до 3-х діб).

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

3. Коли тісто "відпочило", дістати його з холодильника, а духовку розігріти до 190С з нижнім підігрівом. Я використовую режим нижнього підігріву з конвекцією в моїй духовці Pyramida F 120 S.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

4. Тісто тонко розкатати на присипаній борошном поверхні, по розмірах форми.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

5. Викласти тістом форму для тарта, акуратно обрізати краї й при бажанні, боки попритискати виделкою, щоб зробити "гофровані" стінки. Дно рівномірно проколоти виделкою.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

6. В невеликій мисці збити до однорідності яйця, крохмаль, сіль та сметану.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

7. Додати два види сиру й добре вимішати.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

8. Викласти начинку у підготовлену форму й розрівняти.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

9. Вставити тарт до розігрітої духовки й пекти 25 хвилин.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

10. Зменшити температуру до 160 С й увімкнути верхній підігрів. 

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

Я використовую режим верхнього підігріву з конвекцією в моїй духовці Pyramida F 120 S. Пекти ще 20-25 хвилин. Поверхня тарту повинна гарно підрум'янитись, а тісто повністю пропектись.

11. Дістати сирний тарт з духовки.

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

Подавати тарт з легким салатом в гарячому чи холодному вигляді.

Смачного!

готуємо Сирний тарт у доховій шафі Pyramida F 120 S Black

Автор: кулінарний блогер Вікторія Попін

Джерело: picantecooking.com

Вікторія Попін

Готує:

Вікторія Попін
#
Інгредієнти

Для тіста:

• сир домашній – 150 грам

• вершкове масло – 150 грам холодного, порізати кубиками 

• борошно – 225 грам

• сіль – 1 ч.л.
 

Для начинки:

• яйця – 2 шт

• домашній сир – 300 грам

• крохмаль – 20 грам

• сметана – 100 грам домашньої чи 25% жирності 

• сир – 150 грам напівтвердого, натерти на тертці з крупними дірочками 

• сіль – 1 ч.л.

• цибуля – 2 ч.л. гранульованої (можна упустити)

Готуємо з Pyramida
Pyramida F 120 S BLACK

Духова шафа

Pyramida F 120 S BLACK

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Шоколадний мус
    Приготовить
    Шоколадний мус

    Готовит: Катерина Артюхова

  • Індичка в пиві без краплі олії
    Приготовить
    Індичка в пиві без краплі олії

    Готовит: Каріна Каліна

  • Різдвяні капкейки
    Приготовить
    Різдвяні капкейки

    Готовит: Вікторія Попін

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.