# Скандинавський салат з каперсами з кульбаб

Час приготування: 25-40 хв. | Кількість порцій: 4-8

Постійного глядача «Все буде добре» вже не здивує блюдо з кульбаб. А чи знали ви, що з кульбаб можна зробити каперси, які можна додати в вишукані салати або супи?

Переможець «МастерШеф 5» Євген Клопотенко дав майстер-клас по перетворенню і приготував скандинавський салат. У цьому йому допомагала варильна поверхня Pyramida CFEA 641 B.


Готуємо пряні каперси з кульбаб:

1. Бутони залити дуже солоною холодною водою і залишити на 1,5 години.

2. Зробити маринад з води, солі, часнику, гвоздики і імбиру.

3. Прокип'ятити каперси в маринаді 20 секунд. Додати лимонний сік.

4. Банки наповнити бутонами, залити маринадом і закрити кришкою.

 

Готуємо страву з кульбаб - скандинавський салат:

1. Листя салату викласти на тарілку

2. Сир, перець горошком, часник, імбир, сіль перетерти в ступці.

3. З отриманої суміші сформувати невеликі кульки.

4. Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці, перцю і лимонного соку.

5. Додати каперси і цибулю, нарізану півкільцями.

6. Нарізати полуницю часточками і додати до салату.


Смачного!

варильна поверхня Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти


Для каперсів:

• бутони кульбаб – 30 шт.

• лимонний сік – 100 г

• морська сіль – 2 ст. л.

• гвоздика – 2-3 шт.

• часник  – 4 зубчики

• чорний перець горошком – 3 шт.

• імбир – 10 г

• вода – 1 л
 

Для салату:

• листя салату – пучок

• каперси – 3 ст. л

цибуля – 1 шт.

оливкова олія – 50 г

• лимонний сік – 1 ст. л

• сіль – за смаком

• чорний перець горошком – 3 шт.

• сир 9,5% жирності – 250-300 г

• часник – 2 зубчики

• імбир сушений – 1 ст. л.

• гірчиця – за смаком

• полуниця – 250 г