Полуничне варення: три рецепта
Час приготування: 2-3 год. | Кількість порцій: 5-10
У розпал полуничного сезону не пропустіть можливість заготовити консервацію. Про те, щоб вона вийшла незвичайною і смачною, подбали Женя Клопотенко і сучасна кухонна техніка Pyramida CFEA 641 B і Pyramida F 81 ETIX. Експерт поділився одразу трьома рецептами, які обіцяють зробити полуничне варення втричі смачніше ...
Полуничне варення з базиліком:
Для початку вам потрібна велика сковорода з високими краями! Якщо у вас такої немає, ви можете взяти високу широку каструлю з товстим дном.
Отже,
1. Висипаємо полуницю і цукор в сковороду, ставимо на великий вогонь.
2. Додаємо рожевий лікер або наливку.
Секрет: Смажити варення потрібно на великому вогні, тоді ягоди не встигнуть пустити багато соку, цукор почне швидко тануть і ягоди будуть карамелізуватися і залишаться цілими.
3. Як тільки суміш закипить і почне пінитися, знімаємо піну.
4. Коли піна перестане утворюватися і цукор став червоним, додаємо цілі листя базиліка. З цього моменту варимо 5-7 хвилин.
5. Розливаємо у стерилізовані банки, закатуємо.
Полуничне варення з ялівцевими шишками:
1. В окремий вогнетривкий посуд покласти ягоди, ялівцеві шишки, додати лимонний сік.
2. Цукор висипати в окремий вогнетривкий посуд.
3. Поставити в духовку з температурою 175 градусів на 30 хвилин.
4. Дістати з духовки ягоди і розплавлений цукор (в процесі теплової обробки цукор перетворюється в сироп карамельного кольору і додасть варенню карамельний смак).
5. З'єднати ягоди і цукор.
6. Поставити варення в духовку ще на 5-7 хвилин.
7. Викласти в стерилізовані банки, закатати.
Для полуничного варення з перцем і шоколадом:
1. Полуницю почистити, вимити, просушити.
2. Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками.
3. Засипати перець 1 ст. л. цукру на 2-3 години.
4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.
5. Довести ягоди до кипіння, варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини (15-20 хвилин).
6. Додати в проварені ягоди перець чілі, довести до кипіння.
7. Покласти шматочки шоколаду, розмішати.
8. Готовий конфітюр розлити в стерилізовані банки, закатати. Зберігати в холодильнику.
Для тих, хто не любить дуже гостре, перцю можна додати в два рази менше. Так варення матиме ледве вловимий гострий присмак.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для варення з базиліком:
• полуниця – 500 г
• цукор – 300 г
• базилік – 12 листочків
• рожевий лікер або наливка – 50 мл
Для варення з ялівцевими шишками:
• полуниця – 500 г
• цукор – 300 г
• лимонний сік – 2 ст. л
• ялівцеві шишки – 5 шт.
Для варення з перцем і шоколадом:
• полуниця – 1 кг
• цукор – 1 кг
• гіркий шоколад – 100 г
• перец чілі – 1 шт.