Десерт в глазурі «Love is»
Час приготування: 4 год. 30 хв. | Кількість порцій: 10
Як приготувати оригінальний десерт «Love is ...» - авторську розробку ресторатора Валерія Созановського? Сьогодні, за допомогою надійної техніки Pyramida F 81 ETIX, кондитер розповість рецепт! Читайте покроковий майстер-клас!
Готуємо мигдальний дакуаз:
1. Змішати всі сухі інгредієнти, крім цукру.
2. В окремій ємності збити цукор з білками в меренгу.
3. З'єднати меренгу з сумішшю сухих інгредієнтів.
4. Отриману суміш відправити на деко.
5. Випікаємо 10 хвилин при 180 градусах.
Готуємо полуничний конфі:
1. З'єднати в сотейнику полуницю, глюкозний сироп. Підігріти до 40⁰ С.
2. З'єднати цукор з пектином, додати потроху в пюре. Довести суміш до кипіння.
3. Зняти з вогню і додати фреш лимона.
4. Розлити полуничний конфі по формах і відправити в морозилку на 3 години.
Приготування мусу ванільного:
1. В молоко додати ваніль, закип'ятити.
2. Додати желатинову масу.
3. З'єднуємо отриману суміш з шоколадом, попередньо розтопленим на водяній бані.
4. Остудити суміш до 35⁰ З
5. Вершки збити.
6. Шоколадно-желейну масу зі збитими вершками перемішати.
Готуємо гляссаж:
1. Довести до кипіння воду разом цукром і глюкозним сиропом.
2. В окремій ємності змішати згущене молоко, желатинову масу і шоколад.
3. Поєднати дві суміші і акуратно, на низькій швидкості перебити блендером.
Послідовність складання:
1. У формочку для десерту залити мус, покласти полуничний конфі і зверху мигдальний дакуаз.
2. Поставити десерт в морозильник до повного застигання.
3. Заморожений десерт витягти з форми, поставити на решітку і покрити глазур'ю.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для дакуаза:
• білок – 285 г
• цукор – 71 г
• мигдалеве борошно – 100 г
• борошно волоського горіха – 120 г
• борошно – 35 г
• цукрова пудра – 178 г
Для конфи:
• полуниця – 260 г
• глюкозний сироп – 46 г
• цукор – 46 г
• пектин – 2,5 г
• фреш лимона – 9 г
Для мусса:
• шоколад білий – 350 г
• вершки – 350 г
• молоко – 175 г
• желатинова маса – 28 г
• ваніль – 5 г
Для гляссажа:
• вода – 75 г
• цукор – 150 г
• глюкозний сироп – 150 г
• згущене молоко – 100 г
• желатинова маса – 73 г (10 г желатину + 63 г вода)
• молочний шоколад – 300 г