Консервація на зиму з ревеню
Час приготування: 25-60 хв. | Кількість порцій: 4-8
Купуєте доступний ревінь тільки в якості начинки для пиріжків? Женя Поливода пропонує, запастися корисною зеленню на цілу зиму, і законсервувати його!
Завдяки рецептами своєї бабусі та варильної поверхні Pyramida CFEA 641 B Женя Поливода знає, як зробити незвичайну консервацію. У студії «Все буде добре» кулінар показав, як зварити компот з ревеню і як виглядає ікра з ревеню і буряка.
Готуємо компот з ревеню на зиму:
1. Ревінь промити, почистіть і наріжте кубиками.
2. У сотейник налийте питну воду, доведіть її до кипіння і всипте цукор. Проваріть близько 5 хвилин, щоб сироп злегка загус.
3. У цукровий сироп висипте подрібнений ревінь, лимонну кислоту, чай каркаде, мелений або тертий імбир, палички кориці, зірочки бадьяна і проваріть ще 6-8 хвилин.
4. Простерилизуйте банки, залийте компот і щільно закрийте кришками.
Компот може зберігатися в прохолодному, темному, провітрюваному місці до 8-12 місяців.
Готуємо ікру з ревеню і буряка
1. Розігрійте на дні сотейника соняшникову олію, додайте подрібнену цибулю і моркву.
2. Обсмажуйте цибулю і моркву і кладіть туди по черзі подрібнені в блендері буряк, ревінь і перець чилі.
3. Гасіть суміш овочів приблизно 40-50 хвилин.
4. Видавіть в суміш два зубчики часнику, влийте оцет, додайте сіль, цукор і перець за смаком.
5. Гасіть бурякову ікру ще 5-10 хвилин.
6. Ще гарячою розкладіть ікру по стерилізованих банках.
Після цього банки закупорьте і переверніть. Зберігайте в прохолодному темному місці.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для компоту:
• ревінь – 500 г
• вода питна – 2 л
• лимонна кислота – 1 ч. л.
• цукор – 150 г
• чай «каркаде» – 2 ст. л.
• імбир (тертий або мелений) – 1 ч. л.
• кориця — 1 паличка
• бадьян зірочками – 3 шт.
Для ікры:
• ревінь – 500 г
• буряк – 500 г
• морква – 2 шт.
• ріпчаста цибуля – 2 шт.
• перець чілі – 1 шт.
• часник – 2 зубчики
• рослинна олія – 50 г
• оцет – 3 ст. л.
• цукор, сіль, чорний перець – за смаком