# Полуничне варення: три рецепта

Час приготування: 2-3 год. | Кількість порцій: 5-10

У розпал полуничного сезону не пропустіть можливість заготовити консервацію. Про те, щоб вона вийшла незвичайною і смачною, подбали Женя Клопотенко і сучасна кухонна техніка Pyramida CFEA 641 B і Pyramida F 81 ETIX. Експерт поділився одразу трьома рецептами, які обіцяють зробити полуничне варення втричі смачніше ...


Полуничне варення з базиліком:

Для початку вам потрібна велика сковорода з високими краями! Якщо у вас такої немає, ви можете взяти високу широку каструлю з товстим дном.

Отже,

1. Висипаємо полуницю і цукор в сковороду, ставимо на великий вогонь.

2. Додаємо рожевий лікер або наливку.
Секрет: Смажити варення потрібно на великому вогні, тоді ягоди не встигнуть пустити багато соку, цукор почне швидко тануть і ягоди будуть карамелізуватися і залишаться цілими.

3. Як тільки суміш закипить і почне пінитися, знімаємо піну.

4. Коли піна перестане утворюватися і цукор став червоним, додаємо цілі листя базиліка. З цього моменту варимо 5-7 хвилин.

5. Розливаємо у стерилізовані банки, закатуємо.

 

Полуничне варення з ялівцевими шишками:

1. В окремий вогнетривкий посуд покласти ягоди, ялівцеві шишки, додати лимонний сік.

2. Цукор висипати в окремий вогнетривкий посуд.

3. Поставити в духовку з температурою 175 градусів на 30 хвилин.

4. Дістати з духовки ягоди і розплавлений цукор (в процесі теплової обробки цукор перетворюється в сироп карамельного кольору і додасть варенню карамельний смак).

5. З'єднати ягоди і цукор.

6. Поставити варення в духовку ще на 5-7 хвилин.

7. Викласти в стерилізовані банки, закатати.

 

Для полуничного варення з перцем і шоколадом:

1. Полуницю почистити, вимити, просушити.

2. Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками.

3. Засипати перець 1 ст. л. цукру на 2-3 години.

4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.

5. Довести ягоди до кипіння, варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини (15-20 хвилин).

6. Додати в проварені ягоди перець чілі, довести до кипіння.

7. Покласти шматочки шоколаду, розмішати.

8. Готовий конфітюр розлити в стерилізовані банки, закатати. Зберігати в холодильнику.

Для тих, хто не любить дуже гостре, перцю можна додати в два рази менше. Так варення матиме ледве вловимий гострий присмак.

 

Смачного!

Готуємо на техніці Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

Для варення з базиліком:

• полуниця – 500 г

• цукор – 300 г

• базилік – 12 листочків

• рожевий лікер або наливка – 50 мл


Для варення з ялівцевими шишками:

• полуниця – 500 г

• цукор – 300 г

• лимонний сік – 2 ст. л

• ялівцеві шишки – 5 шт.


Для варення з перцем і шоколадом:

полуниця – 1 кг

• цукор – 1 кг

• гіркий шоколад – 100 г

• перец чілі – 1 шт.