Чізкейк Нью-Йорк
Час приготування: 1 доба | Кількість порцій: 8
"Чізкейк – сирний пиріг, колись мені здавалося немає нічого простішого. Але після перших проб і помилок, я зізнався, що є якісь знання приховані від мого ока, але до того моменту цікавість до чізу розчинилася у Всесвіті. Минув час. Непереборне бажання розгадати рецепт ідеального десерту спалахнуло після візиту в STARBUCKS десь у Відні в 2009 або 2010 році ", згадує фіналіст кулінарного шоу" МастерШеф-3 "Данило Панов. Він пробує приготувати чізкейк в духовці Pyramida F 83 ER ivory Rustico. Що з цього вийшло? Читайте далі;)
1. Приготуємо пісочне тісто для Діамантового сабле (крихти). Для цього порубати охолоджене масло і змішате з борошном за допомогою лопатки, вийдуть грудочки (не хвилюйтеся, все за планом). Додаємо сіль, пудру, перемішуємо міксером, додаємо жовток і знову вимішуємо міксером. В результаті має вийти тісто, що складається з великої кількості грудочок, ліпити їх між собою не потрібно, навпаки, якщо раптом тісто буде ліпкуватим цільним шматком, додайте борошна, щоб воно розійшлося на грудочки. Висипаємо грудочки на пергамент і відправляємо в холодильник (морозилку на 1,5-2 години).
2. Охолоджену крихту випікаємо в духовці Pyramida F 83 ER ivory Rustico при температурі 180 градусів до красивого золотистого кольору.
3. Після випікання охолоджуємо крихту при кімнатній температурі, товчемо її вінчком для ступки або качалкою, додаємо топлене масло і отриманою масою викладаємо дно нашого майбутнього чиза, застелене пергаментом.
Ущільнюємо корж денцем склянки. Його товщина повинна бути 4-5 мм. Після всіх маніпуляцій відправляємо наш корж випікатися при температурі 180 градусів до рум'янцю, після чого охолоджуємо при кімнатній температурі.
4. Змішуємо вершковий сир з яйцем і жовтками, додаємо цукрову пудру, все рівномірно розмішуємо, при підсолоджуванні обов'язково враховуйте, що після випікання сирна маса стане солодше, так що не переборщіть.
У мене на 750 гр. рікотти пішло півбанки згущеного молока і близько 100 гр. пудри. Консистенція сирної маси нагадує сметану середньої густини (15-20%).
5. Викладаємо сирну масу в круглу форму на корж, розрівнюємо лопаткою поверхню і відправляємо випікатися в духовку в деко до середини заповнений водою. Випікаємо все на водяній бані при температурі 120 градусів протягом 60-70 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою, на ній нічого не повинно залишатися. Охолоджуємо готовий чіз при кімнатній температурі, після чого даємо йому відстоятися в холодильнику 5 годин.
Подаємо соковитий ніжний чізкейк Нью-Йорк з кисло-солодким соусом. Задоволення не змусить себе чекати! ;)
Автор: фіналіст проекту "МастерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com
Сирна начинка
• М'який вершковий сир (Філадельфія, маскарпоне, рикотта) – 750 г
• Яйця – 4 жовтки і 1 ціле яйце
• Цукрова пудра – за смаком (250 гр)
Діамантове сабле для коржа (крихта)
• Масло вершкове охолоджене – 100 г
• Цукрова пудра – 40 г
• Невеликий жовток – 1 шт.
• Сіль – щіпка
• Борошно – 120 г
• Топлене масло – 30 г
-
Сабле
-
Еклери con Crema pasticcera
Готовит: Катерина Артюхова
-
Тарт Татен
Готовит: Юлія Кубрак
-
Яблучно-абрикосовий крамбл
Готовит: Юлія Кубрак
-
Біскотті з журавлиною і волоськими горіхами
Готовит: Настя Попандопулос
-
Шоколадно-абрикосовий торт