• #
  • Рецепты
  • Смачні автори
    • Едуард Насиров
    • Ольга Драч
    • Сергій Калінін
    • Все буде добре
    • Катерина Артюхова
    • Юлія Кубрак
    • Марина Ярославцева
    • Евеліна Попова
    • Каріна Каліна
    • Скворечнік
    • Вікторія Попін
    • Олена Єрмоленко
    • Vlasna Кухня
    • The Devochki
    • Настя Попандопулос
    • Tasty Stories
    • Maslom Wgoru
    • Світлана Мей
  • Підписка
  • Каталог PYRAMIDA
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • Укр
  • Рус
Ви знаходитеся на україномовній версії сайту.

Ви завжди можете перейти на іншу мову, скориставшись перемикачем у шапці сайту.

Дякуємо
Готуємо смачно з #
#
  • #
  • #
  • #
  • #
Якщо прагнете смачних і перевірених рецептів - вам до нас!
У нас ви знайдете рецепти кращих кулінарних блогерів.
#
#
  • Головна
  • Шоколадно-абрикосовий торт
#

Шоколадно-абрикосовий торт

Час приготування: 90 хвилин | Кількість порцій: 10

  • #
  • #

Фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов поділився з нами сімейним рецептом смачного абрикосово-шоколадного торта. На смаколик налітай! ;) 

1. Готуємо мигдаль. 100 гр. мигдалю ми заливаємо окропом на 5 хвилин. Зливаємо воду і дуже легко очищаємо бланшируємо мигдаль від лушпиння вручну. Отриманий мигдаль і мигдаль, що залишився неочищеним, ми відправляємо в духовку підсушитися при температурі 90-100 градусів (мигдаль повинен саме сушитися, а не смажитися) на 30-40 хвилин при використанні режиму «традиційний нагрів» (верхній і нижній жар).

Смажений мигдаль2. Сирий мигдаль за допомогою блендера перебиваємо в борошно і відставляємо в сторону.

Очищений мигдаль заливаємо 100 мл води і також перебиваємо блендером до кашкоподібного стану, додаємо решту 200 мл води і доводимо до кипіння, даємо настоятися суміші пару хвилин і далі фільтруємо через марлю або дрібне сіто. В результаті отримуємо 250 мл чудового поживного і корисного мигдалевого молока, дуже схожого на справжнє, в усякому разі візуально. Якщо молока вийшло менше, додайте теплої водички. Мигдальне молоко можна замінити просто теплою водою, але повірте мигдальне молоко зробить смак вашого пісного тортика більш насиченим і ніжним, так що вам вирішувати :)

3. Змішуємо 250 мл. теплого мигдалевого молока з рослинним маслом і медом, додаємо цукор, щіпку солі і мигдалеве борошно з неочищеного мигдалю, – все гарненько вимішуємо.

Починаємо поступово вводити просіяне борошно з розпушувачем, кожен раз добре вимішуючи тісто. Коли воно стане потрібної консистенції (як на оладки – рідкувато-густе), додаємо 2 ст.л. просіяного какао і знову добряче все вимішуємо.

4. Тісто виливаємо на деко (у мене роз'ємний), застелене пергаментом і випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів 15-20 хвилин.

Готовність перевіряємо шпажкою / зубочисткою, корж повинен вийти пружним при натисканні і на шпазі не повинно залишатися сирого тіста.

Після чого, акуратно знімаємо корж з дека і відправляємо його на решітку остигати, але будьте гранично уважні, він надзвичайно крихкий.

Даємо тісту трохи охолонути5. Поки наш шоколадний корж остигає, ми підготуємо абрикосову глазур. Для цього прогріємо абрикосовий джем / варення на невеликому вогні, після чого бланшеруємо його до отримання абсолютно однорідної густої абрикосової маси.

4-5 ст.л. абрикосової маси змішаємо з 150 мл води, додамо 2 ст.л. кон’‎яку або лікеру і прогріємо до гарячого стану – у нас вийде відмінний сироп, яким ми рясно просочимо наші коржі. Густу абрикосову глазур ми наносимо хорошим шаром на вже просочені коржі.

Після чого даємо торту, точніше глазурі охолонути і злегка застигнути.

6. Шоколадна глазур. Змішуємо 2 ст.л. какао і 100 гр цукру, додаємо 3 ст.л. води і варимо суміш на невеликому вогні до повного розчинення цукру.

Отриману глазур акуратно наносимо поверх абрикосовоъ глазурі по всій поверхні торта.

Всю цю красу відправляємо в холодильник настоятися на 5-7 годин.

 Готовий тортик на тарілочці7. Перед подачею ваш шоколадно-абрикосовий тортик можна присипати підсмаженими пелюстками мигдалю або іншими горіхами. 

Це дуже і дуже смачно, так що тримайте себе в руках і ні в якому разі не залишайте нікого зі своїх домашніх наодинці з тортиком;) 

 

 

Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов

Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

Тісто

• вода – 300 мл (для мигдального молока)

• рафінована соняшникова олія – 0,5 ст

• какао – 2 ст.л.

• цукор – 0,5-1 стакан

• мед – 2 ст.л

• розпушувач – 1 ч.л.

• сирий неочищений мигдаль – 200 гр

• сіль – 1 щіпка

• борошно – 2-3 ст

Глазур 1

• абрикосовий джем або варення – за смаком

• коньяк або лікер – 2 ст.л.

• вода – 50 мл

Глазур 2

• какао – 2 ст.л

• цукор – 100 гр

• вода – 3 ст.л

Готуємо з Pyramida
Pyramida F 83 ER ivory Rustico

Духова шафа

Pyramida F 83 ER ivory Rustico

Роздрукувати рецепт
Усі рецепти
Поділитися з друзями
#
Поділитися з друзями:
Соціальні мережі:
  • #
  • #
#
другие рецепты
  • Коржики з маком
    Приготовить
    Коржики з маком
  • Баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано
    Приготовить
    Баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано
  • Яблучно-абрикосовий крамбл
    Приготовить
    Яблучно-абрикосовий крамбл

    Готовит: Юлія Кубрак

Отримуйте наші найсмачніші рецепти на пошту першими!

Підписуйтесь і ми обіцяємо - ніяких докучань, тільки ласощі;)

#
Дякуємо, що Ви з нами!

Підписка успішно оформлена. Буде смачно, обіцяємо;)

Закрити

Copyright © Pyramida. Всі права захищені.