# Чізкейк Нью-Йорк

Час приготування: 1 доба | Кількість порцій: 8

"Чізкейк  сирний пиріг, колись мені здавалося немає нічого простішого. Але після перших проб і помилок, я зізнався, що є якісь знання приховані від мого ока, але до того моменту цікавість до чізу розчинилася у Всесвіті. Минув час. Непереборне бажання розгадати рецепт ідеального десерту спалахнуло після візиту в STARBUCKS десь у Відні в 2009 або 2010 році ", згадує фіналіст кулінарного шоу" МастерШеф-3 "Данило Панов. Він пробує приготувати чізкейк в духовці Pyramida F 83 ER ivory Rustico. Що з цього вийшло? Читайте далі;)

1. Приготуємо пісочне тісто для Діамантового сабле (крихти). Для цього порубати охолоджене масло і змішате з борошном за допомогою лопатки, вийдуть грудочки (не хвилюйтеся, все за планом). Додаємо сіль, пудру, перемішуємо міксером, додаємо жовток і знову вимішуємо міксером. В результаті має вийти тісто, що складається з великої кількості грудочок, ліпити їх між собою не потрібно, навпаки, якщо раптом тісто буде ліпкуватим цільним шматком, додайте борошна, щоб воно розійшлося на грудочки. Висипаємо грудочки на пергамент і відправляємо в холодильник (морозилку на 1,5-2 години).

2. Охолоджену крихту випікаємо в духовці Pyramida F 83 ER ivory Rustico при температурі 180 градусів до красивого золотистого кольору.

Как приготовить чизкейк - советы от Пирамида

3. Після випікання охолоджуємо крихту при кімнатній температурі, товчемо її вінчком для ступки або качалкою, додаємо топлене масло і отриманою масою викладаємо дно нашого майбутнього чиза, застелене пергаментом.

Ущільнюємо корж денцем склянки. Його товщина повинна бути 4-5 мм. Після всіх маніпуляцій відправляємо наш корж випікатися при температурі 180 градусів до рум'янцю, після чого охолоджуємо при кімнатній температурі.

Чизкейк в духовке Pyramida4. Змішуємо вершковий сир з яйцем і жовтками, додаємо цукрову пудру, все рівномірно розмішуємо, при підсолоджуванні обов'язково враховуйте, що після випікання сирна маса стане солодше, так що не переборщіть.

У мене на 750 гр. рікотти пішло півбанки згущеного молока і близько 100 гр. пудри. Консистенція сирної маси нагадує сметану середньої густини (15-20%).

Финальст МастерШеф готовит на технике Pyramida5. Викладаємо сирну масу в круглу форму на корж, розрівнюємо лопаткою поверхню і відправляємо випікатися в духовку в деко до середини заповнений водою. Випікаємо все на водяній бані при температурі 120 градусів протягом 60-70 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою, на ній нічого не повинно залишатися. Охолоджуємо готовий чіз при кімнатній температурі, після чого даємо йому відстоятися в холодильнику 5 годин.

Подаємо соковитий ніжний чізкейк Нью-Йорк з кисло-солодким соусом. Задоволення не змусить себе чекати! ;)


Автор: фіналіст проекту "МастерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

Сирна начинка

 М'який вершковий сир (Філадельфія, маскарпоне, рикотта) 750 г

 Яйця  4 жовтки і 1 ціле яйце

 Цукрова пудра  за смаком (250 гр)


Діамантове сабле для коржа (крихта)

 Масло вершкове охолоджене – 100 г

 Цукрова пудра – 40 г

 Невеликий жовток 1 шт.

 Сіль щіпка

 Борошно – 120 г

 Топлене масло 30 г