Баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано
Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 5
Тертим пармезаном посипають пасту, додають в суп і різотто, а також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї його часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези. Ми пропонуємо приготувати баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано.
1. Обсмажуємо на сковороді з оливковою олією нарізану кубиками цибулю, потім додаємо нарізану селеру. Краще використовувати рівень потужності конфорки = 5.
2. Розрізаємо навпіл баклажани і відправляємо їх в духовку, частину нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею і селерою. Для цього використовуємо верхній нагрів верхньої полиці.
3. Додаємо на сковорідку нарізані кубиками томати і приправляємо перцем, доводимо до готовності.
4. Виймаємо з духовки запечені баклажани і ложкою формуємо з них човники. Акуратно додаємо в них обсмажені овочі і посипаємо зверху натертим на крупній тертці сиром Парміджано-Реджано.
5. Запікаємо в духовці 5 хвилин при 225 градусах.
Страва готова!
Смачного!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Великі баклажани – 5 шт
• Сир Парміджано-Реджано – 250 г
• Помідори – 1,25 кг
• Ріпчаста цибуля – 500 г
• Кедрові горішки – 200 г
• Петрушка – 25 г
• Кілька листочків базиліка – 15 г
• Оливкова олія – за смаком
• Сіль – за смаком
• Свіжозмелений чорний перець – за смаком