# Баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано

Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 5

Тертим пармезаном посипають пасту, додають в суп і різотто, а також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї його часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези. Ми пропонуємо приготувати баклажани з овочами і сиром Парміджано-Реджано. 

 

1. Обсмажуємо на сковороді з оливковою олією нарізану кубиками цибулю, потім додаємо нарізану селеру. Краще використовувати рівень потужності конфорки = 5. 

2. Розрізаємо навпіл баклажани і відправляємо їх в духовку, частину нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею і селерою. Для цього використовуємо верхній нагрів верхньої полиці. 

3. Додаємо на сковорідку нарізані кубиками томати і приправляємо перцем, доводимо до готовності.

4. Виймаємо з духовки запечені баклажани і ложкою формуємо з них човники. Акуратно додаємо в них обсмажені овочі і посипаємо зверху натертим на крупній тертці сиром Парміджано-Реджано. 

5. Запікаємо в духовці 5 хвилин при 225 градусах. 

Страва готова!

Смачного!

 

Побажання користувачам техніки Pyramida:

«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»

#
Інгредієнти

• Великі баклажани – 5 шт 

• Сир Парміджано-Реджано – 250 г

• Помідори – 1,25 кг

• Ріпчаста цибуля – 500 г

• Кедрові горішки – 200 г

• Петрушка – 25 г

• Кілька листочків базиліка – 15 г

• Оливкова олія – за смаком

• Сіль – за смаком

• Свіжозмелений чорний перець – за смаком