Кисло-солодка свинина по-китайськи
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 5
Кисло-солодка свинина з додаванням кетчупу, ананасу і солодкого перцю неймовірно популярна сьогодні в китайських ресторанах по всьому світу. М'ясо, приготоване за цим рецептом, володіє незвичайним пікантним кисло-солодким смаком з нотками кориці. Свинина по-китайськи добре підійде для дружніх посиденьок з легким світлим пивом. Як гарнір до неї можна подати відварний рис або рисову локшину.
1. Для приготування кляру, змішайте 1 столову ложку крохмалю, борошно і пекарський порошок. Додайте 1 столову ложку масла і води, щоб вийшло густе тісто.
2. Свинину розріжте на кубики по 1,5-2 см.
3. На сильно розігріту сковорідку додайте трохи соняшникової олії і засипте дрібно нарізані овочі, обсмажте 1,5-2 хвилини і висипте овочі на тарілку.
4. Вилийте інше рослинне масло в вок, нагрійте, щоб майже почало диміти. Занурте кубики свинини в тісто і опустіть в гарячу олію до готовності. Дістаньте і складіть на рушники, щоб позбутися зайвої олії.
5. Для соусу: змішайте ананасовий сік, томатну пасту, розпушувач тіста, часник, цукор і винний оцет. Розігрійте в сковороді до густоти.
6. Додайте в сковорідку овочі і обсмажене м'ясо, перемішайте і варіть 1,5-2 хвилини.
7. Страва готова!
Смачного!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Свинина – 1 шт
• Цибуля ріпчаста – 1 шт
• Перець зелений – 1 шт
• Морква – 225 г
• Ананас – 225 г
• Паростки бамбука – 25 г
• Борошно пшеничне – 125 г
• Крохмаль картопляний – 3 ст.л
• Пекарський порошок – 1,5 ст.л
• Цукор – 125 г
• Олія рослинна – 150 мл
• Оцет винний білий – 125 г
• Часник – 2 зубчики
• Паста томатна – 4 ст.л
• Сік ананасовий – 5 ст.л