Сирне печиво з арахісом
Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 4-6
Це солоне печиво виходить ароматним і хрустким, навіть трохи небезпечним – складно зупинитися на декількох штучках; а ще воно просто готується, а ще можна експериментувати з добавками: кунжут, льон, цибуля (обсмажена), різні види сиру, волоські горіхи, паприка, розмарин і так далі до нескінченності вашої кулінарної уяви.
Зрозуміло, без техніки Pyramida цей рецепт б не відбувся. Мої надійні помічники – духова шафа і варильна поверхня серії Rustico.
Приступаємо:
1. Вершкове масло розтираємо з цукром і сіллю, додаємо яйце.
2. Просіваємо борошно з содою і додаємо до масла.
3. У тісто висипаємо натертий сир і порубані горіхи (порада: краще купувати сирий арахіс і самостійно його смажити. У моїй духовій шафі Pyramida ідеально виходить при 160 ⁰С близько 15 хвилин), перемішуємо і звертаємо в кулю.
4. Викладаємо тісто на присипану борошном поверхню. Розкачуємо в прямокутник товщиною близько 1 см. Нарізаємо його на смужки (зручно використовувати лінійку) і викладаємо на деко з невеликою відстанню один від одного.
Випікаємо до золотистого кольору 5-10 хвилин при температурі 180 ⁰С (в моїй Pyramida не потрібно діставати і повертати деко щоб все печиво було однаково рум'яним, вона пече рівномірно і впоралася за 7 хвилин).
Загальний час приготування цього печива близько 30 хвилин і не вимагає особливих зусиль, тому воно може доповнити ваш ідеальний ранок з чашкою кави.
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery