# Сирне печиво з арахісом

Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 4-6

Це солоне печиво виходить ароматним і хрустким, навіть трохи небезпечним – складно зупинитися на декількох штучках; а ще воно просто готується, а ще можна експериментувати з добавками: кунжут, льон, цибуля (обсмажена), різні види сиру, волоські горіхи, паприка, розмарин і так далі до нескінченності вашої кулінарної уяви.

Зрозуміло, без техніки Pyramida цей рецепт б не відбувся. Мої надійні помічники – духова шафа і варильна поверхня серії Rustico.

Приступаємо:

1. Вершкове масло розтираємо з цукром і сіллю, додаємо яйце.

2. Просіваємо борошно з содою і додаємо до масла.

 Рецепт арахісового печива з технікою Pyramida

3. У тісто висипаємо натертий сир і порубані горіхи (порада: краще купувати сирий арахіс і самостійно його смажити. У моїй духовій шафі Pyramida ідеально виходить при 160 ⁰С близько 15 хвилин), перемішуємо і звертаємо в кулю.

Рецепт арахісового печива з технікою Pyramida

4. Викладаємо тісто на присипану борошном поверхню. Розкачуємо в прямокутник товщиною близько 1 см. Нарізаємо його на смужки (зручно використовувати лінійку) і викладаємо на деко з невеликою відстанню один від одного.

Випікаємо до золотистого кольору 5-10 хвилин при температурі 180 ⁰С (в моїй Pyramida не потрібно діставати і повертати деко щоб все печиво було однаково рум'яним, вона пече рівномірно і впоралася за 7 хвилин).

 Рецепт арахісове печива з технікою Pyramida

Загальний час приготування цього печива близько 30 хвилин і не вимагає особливих зусиль, тому воно може доповнити ваш ідеальний ранок з чашкою кави.

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

• вершкове масло – 125 г

• борошно – 300 г

• сир твердий – 100 г

• арахіс – 120 г (можно солений)

• цукор – 1 ч.л.

• яйце – 1 шт

• сіль – 0,5 ч.л.

• сода – ¼ ч.л.