Торт Шахова дошка
Час приготування: 1 год. | Кількість порцій: 4-10
Хочете дізнатися, як приготувати торт «Шахова дошка»? Секрети розкриває Катерина Велика! Завдяки простим порадам від експерта ваш торт буде смачним, вишуканим, з яскравим, чітким малюнком всередині. А спекти вишуканий бісквіт допоможе духова шафа Pyramida F 81 ETIX. Рецепт торта «Шахова дошка», а також корисні лайфхаки шукайте в нашому матеріалі!
Шоколадний бісквіт:
1. Яйця збивати з цукром 10 хвилин.
2. Борошно змішати з розпушувачем і з какао. Ввести борошно в збиті яйця невеликими порціями, помішуючи ложкою.
3. Випікати бісквіт при температурі 160 градусів 35-40 хвилин.
4. Класичний бісквіт робимо за тим самим рецептом, що й шоколадний, але без додавання какао.
Масляний крем (на весь торт):
1. Злегка підтале масло збивайте міксером на середній швидкості протягом 8 хвилин.
2. Просійте через дрібне ситечко цукрову пудру.
3. Не перестаючи збивати масло, додайте цукрову пудру. Робіть це поступово, повільно всипаючи по 1 столовій ложці.
4. Потім додайте ванільний цукор, сіль і молоко. Продовжуйте збивати крем протягом 5 хвилин на високій швидкості.
Формування торту:
1. З білого і темного коржів для торта вирізаємо 3 кола за допомогою тарілок різного діаметру. Якщо тарілок потрібного розміру не знайшлося, використовуйте дитячу пірамідку.
2. З одного коржа має вийти три кола. Розкладіть їх всі і починайте комбінувати між собою. У біле кільце вкладаємо коричневе, потім знову біле. Те ж робимо з коричневим коржем: викладаємо коричневий коло, потім білий і знову коричневий.
3. З'єднуємо смугасті коржі за допомогою крему. Обмащуємо торт кремом зверху і з боків. Декоруємо бісквітної крихтою.
Корисні поради:
1. Щоб шаховий малюнок в торті був контрастним, в тісто для класичного бісквіта додайте більше 2 ст.л. какао. Тоді корж вийде темним, а малюнок в торті яркім.Все коржі повинні бути однакової висоти (приблизно 2-3 см), щоб торт не розвалювався при нарізці, а малюнок всередині був чітким.
2. Вирізати кола з бісквіту зручніше невеликим ножем.
Смачного!
Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».
Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.
Для бісквіта:
• яйця – 5 шт.
• цукор – 1 стакан
• борошно – 1 стакан
• розпушувач – 1 ч.л.
• какао – 2 ст.л.
Для крему:
• вершкове масло – 50 г розм'якшеного
• цукрова пудра – 400 г
• ванільний цукор – 3-4 ст.л.
• молоко – 3 ст.л.
• сіль – 1/4 ч.л.