# Смажений рис з яйцем по-шанхайськи

Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 4-5

Смажений рис – досить популярна страва в азіатській кухні. Його готують практично щодня, змінюючи різноманітність інгредієнтів. Смажений рис гарний тим, що дозволяє кухареві по-максимуму проявляти творчу фантазію: ви маєте можливість комбінувати будь-які інгредієнти, додаючи в рис морепродукти, м'ясо або птицю. Ми пропонуємо приготувати смажений з яйцем і по-шанхайськи. 

 

1. Зваріть рис до напівготовності. 

2. Додайте на розігріту сковорідку WOK трохи масла, дрібно нарізаний часник, імбир, червоний стручковий перець і обсмажте близько хвилини. 

3. Через хвилину обсмажування послідовно додайте нарізану соломкою моркву, ще через хвилину також нарізані цукіні.

4. Сухі гриби шиітаке замочіть на кілька хвилин в гарячій воді, потім воду змийте, гриби наріжте соломкою і додайте на сковорідку. 

5. До отриманної піджарки додайте рис.

«Рис повинен вийти ароматним і соковитим. Якщо всупереч всім старанням він трохи сухуватий, додаємо масла і соєвого соусу» 

6. В окремій мисці збийте соєвий соус і куряче яйце і тонкою цівкою вилийте на сковорідку, ретельно перемішуючи рис з овочами. 

7. Через 1,5 хвилини страва готова!

Смачного! 

 

Побажання користувачам техніки Pyramida:

«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»

#
Інгредієнти

 Рис круглий – 300 г

 Цукіні міні – 200 г

 Цибуля зелена – 50 г

 Морква – 1 шт

 Перець червоний стручковий – 1 шт

 Імбир тертий – 0,5 ч.л

 Часник дрібно рубаний – 2 зубчики

 Гриби шиітаке – 6 шт

 Соус соєвий легкий – 4 ст.л

 Олія кунжутна – 0,4 ст

 Яйце куряче – 1 шт