Рататуй
Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 5
Рататуй – традиційне овочеве блюдо прованської кухні з перців, баклажанів і кабачків, багато в чому схоже на угорське лечо. Пропонуємо простий і короткий рецепт приготування цієї воістину смачної страви французької національної кухні.
1. На розігріту сковорідку (потужність конфорки повинна бути не менше 5) додаємо оливкову олію і обсмажуємо в ній чебрець.
2. Додаємо на сковорідку нарізані кубиками цибулю, через 2 хвилини – баклажани, цукіні, солодкий перець і доводимо до напівготовності, але не всі. Частина овочів знадобиться нам для оздоблення.
3. Додаємо нарізані кубиками помідори і обсмажуємо з овочами, доводимо до повної готовності.
4. Нарізаємо решту овочів півкільцями: баклажани, цукіні, помідори, солодкий перець і акуратно розкладаємо на підсмажені овочі.
5. Запікаємо в духовці Pyramida F 120 близько 10-15 хвилин при температурі в 190 градусів при режимі «верхній нагрів + конвекція».
Смачна страва готова!
Смачного!
Побажання користувачам техніки Pyramida:
«Готуйте із задоволенням з технікою Pyramida!»
• Перець солодкий – 5 шт
• Часник – 8 зуб
• Цибуля ріпчаста – 2 шт
• Баклажани – 4 шт
• Цукіні – 2 шт
• Помідори – 6 шт
• Петрушка – 50 г
• Чебрець – 2 шт
• Оливкова олія – 100 мл
• Лавровий лист – 2 шт
• Оцет – за смаком
• Сіль – за смаком
• Перець чорний мелений – за смаком